אימוץ- דיני משפחה

  • אימוץ ילד על ידי בן זוג
    אולגה | 14/06/2009 09:01

    שלום, אנחנו זוג ידועים בציבור.אני גרושה והוא כהן ,אין לנו אפשרות להתחתן.לחתונה בחו"ל כיום אין תקציב. מהנישואין הראשונים יש לי בת.כיום בת 7.היא לא מכירה אביה,כי הוא לא בקשר איתנו.את בן זוגי היא מכירה מגיל שנה וקוראת לו "אבא". בן זוגי רוצה לאמץ אותה רשמי שיהיה רשום שהוא אב ולתת שם משפחה שלו. כיום אין לי קשר אם גרושתי,אבל הסכם גירושין הוא הסכים ,שבמידה ובעתיד ירצו לאמץ את הבת הוא לא נגד.גרושתי לא משלם מזונות וגם לא נמצא ארצה. שאלה: 1.אם בית משפט יכול לאשר אימוץ במקרה הזה לטובת ילד? 2.אם אין לי אפשרות לקבל מגרשותי מסמך נפרד,אם מספיק הסכמתו בהסכם גירושין? תודה

    • אימוץ- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 14/06/2009 21:24

      שלום רב כשההורים בחיים לא ניתן לאמץ באופן פורמאלי. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר