מינוי מנהל עזבון- דיני משפחה

  • העברת תיק ירושה לבית משפט לדיני משפחה-נוכל להשפיע?
    דורית | 10/06/2009 11:41

    הגשנו בקשה לקיום צואה וכן למינוי מנהל עזבון שהמנוחה ביקשה אותה ואנו מסכימים. רשם הירושות העביר התיק לבית המשפט לענייני משפחה בטענה שאין הסכמה בנושא מינוי מנהל העזבון. יתכן כי עורכת הדין שהיא באה כוחנו תרמה לעניין .אמנם שביקשנו אותה להגיש את הבקשות(היא כתבה את הצוואה של המנוחה) אך אנו רוצים את החופש לבחור עו"ד לטיפול במימוש הנכסים. האם אנו יכולים/מומלץ שנוציא כל היורשים מכתב המבקש לשחרר את אותה עו"ד מתפקידה ולמנות את מנהלת העזבון לפי בקשת המנוחה? האם זה ישנה לבית המשפט או שאנחנו כבר בתוך התהליך? ובנוסף האם תוכלו לפרט מהו בעצם מעמדנו המשפטי? האם יזמנו אותנו לבית המשפט? האם בית המשפט יכול לכפות עלינו את אותה עוד שאנו לו רוצים?תודה רבה!

    • מינוי מנהל עזבון- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 10/06/2009 19:10

      שלום רב עקרונית ישלכבד את רצון המצווה שקבע מי יהיה מנהל העזבון. אלא שאם יש סיבות מוצדקות לכך רשאי ביהמ"ש להחליט שהוא לא ישמש בתפקיד. כמו"כ הוא עצמו צריך ליתן הסכמה להתמנות כמנהל עזבון. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר