מקלחון שאיחר ...

  • אודה לעזרה
    מיכל | 01/12/2010 21:37

    שלום רציתי לברר לגבי עילה לתביעה. ביצעתי עיסקה ברשת הקרמיקה ויה ארקדיה בסכום של כ- 9 אש"ח , קיבלתי הכל למעט מקלחון שהזמנתי במדידה אישית של חברת שטרן בסכוןם של 2600 ש"ח לפני התקנה כאשר הכסף שולם במזומן. הבקשה לייצור המקלחון ולאחר המדידה בוצעה בתאריך 25/10 כאשר הפקס הועבר לשטרן בתאריך ה- 26/10, כלומר המקלחון צריך להיות אצלי בתאריך 16/11 (14 ימי עבודה לא כולל שישי- שבת ). כשראיתי שאין מקלחון ולא מעדכנים אותי פניתי לויה ארקדיה שזרקה את האחריות לשטרן ולאחר שפניתי נאמר לי כי המקלחון בייצור ויהיה מותקן רק בתאריך ה 23/11, בלי שום התנצלות על העיכוב ולמרות בקשותיי לתאם מתקין לתאריך שציינו נענתי בסירוב ובנפנוף שיידברו איתי ביום שני ה 22/11 , הסברתי להם שאז לו"ז המתקינים יהיה כבר תפוס ולא רצו לשמוע אותי. כמו כן בוסבר לי שההזמנה הגיעה רק ב 1/11 ולא קודם ורק לאחר שבדקתי בטפסים גיליתי שפשוט משקרים לי ולכן פניתי שוב לויה ארקדיה שלא נתנו לי מענה ופשוט הפנו אותי שוב לשטרן לקבלת פיצוי. ביקשתי לבטל את העיסקה ונענתי בסירוב ברור. בתאריך ה 22/11 פניתי לויה ארקדיה ודרשתי לקבל את כספי ורק לאחר מלחמה הוצע לי כי המקלחון יגיע למחרת וכאן כבר סירבתי לקבל את המוצר לאחר כחמישה ימי עיכוב בלי שום התנצלות או הסבר כי יהיה איחור והסברתי שאני לא מוכנה לשלם על המקלחון את המחיר ששילמתי. נכון להיום כספי לא הוחזר לי והמקלחון לא ברשותי, רציתי לדעת אם יש לי עילה לתבוע בתביעות קטנות ואם כן מהו הסכום פיצוי שעליי לדרוש. אודה לעזרתכם

    • מקלחון שאיחר ...
      עו"ד שי בייזר | 01/12/2010 23:17

      מיכל שלום, אפשרות ראשונה - את יכולה לפנות לבית משפט לטעון שביטלת את ההסכם ולדרוש השבה של הסכום ששילמת בתוספת פיצוי בגין עוגמת נפש. לפי הכתוב, את בעצם ביטלת את העסקה והודעת להם שתהיה מוכנה לרכוש את המקלחון במחיר נמוך יותר. מבלי להקל ראש באיחור של ה-5 ימים, אני לא משוכנע שזה איחור אשר מעניק לך את הזכות לבטל את ההסכם (מה שנקרא "הפרה יסודית"). ואני לא בטוח שבית משפט יקבל את הטענה שהביטול נעשה כדין. אפשרות שנייה - לקבל את המקלחון ולנסות להוציא פיצוי בגין האיחור והיחס הלא מכובד.