יש מקום לתביעה

  • האם יש הצדק לתביעה ובגין איזו עילה
    שגיא | 22/08/2010 16:18

    שלום רב!! לפני שבוע וחצי טסתי לכרתים. כשהגעתי לנמל התעופה שם, לא קיבלתי את המזוודה שלי. פתחתי דו"ח ויידעתי את המודיעין שם על אי קבלת הכבודה שלי שכללה דברי ערך רבים. במקביל יידעתי את המודיעין של הנתב"ג בישראל ומתוך בירור עם מחלקת כבודה אבודה התברר כי המזוודה שלי נשראה בארץ ולא עלתה למטוס שלי. קיבלתי את המזוודה ביום השלישי לטיולי. לצערי התאכזבתי רבות ביומיים וחצי , כי למעשה הייתי ללא כלום, כמו גם תרופות שלא יכולתי ליטול בגלל שהיו במזוודה. האם אני יכול לתבוע את הנתב"ג? בגין רשלנות אוליי?? תודותיי לכל מענה.

    • יש מקום לתביעה
      שלי גרשט, עו"ד | 22/08/2010 19:26

      הייתי שולחת תחילה מכתב התראה בחותמת עו"ד.

    • לעו"ד שלי ואח'
      נא עזרה | 22/08/2010 20:22

      אני עו"ד אבל לא התעסקתי בכלל עם אזרחי...אני עוסק אך ורק בפלילים כך שאודה לך באם תנסי לעזור לי בנדון. לשלוח התראה למי?? לנתב"ג?? לחברת התעופה. ואם להגיש תביעה - בביהמ"ש לתביעות קטנות. הרי הגין איזו עילה?? חשבתי על רשלנות... מודה על עזרתך ויחסך החברי

      • איחור בהגעת כבודה
        עו"ד אפי אהרונוב | 22/08/2010 20:35

        ערב טוב שגיא, האחריות על הגעת הכבודה בזמן היא על חברת התעופה, ואליה יש להפנות את מכתב הדרישה. את הפיצוי יש לחשב לפי העקרונות שנקבעו בדין הבינלאומי (אמנת וורשה), וראה לדוגמא בפסה"ד בעניין ת.ק. 2272/07 בקשי נ' אל-על. בהצלחה.

        • תודותיי לעו"ד אפי
          שגיא | 23/08/2010 02:14

          תודה רבה עו"ד אפי ועו"ד שלי למדתי את הסוגייה, את הסעיפים הרלוונטיים לאמנה כמו גם שורה של פסקי דין בנדון ודברים עתה נהרים לי. ראשית אגיש דרישת תשלום לחברת התעופה ובאין מענה כנדרש אגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות. תודותיי על ההכוונה ועל היחס החברי.

      • מכתב התראה
        שלי גרשט, עו"ד | 23/08/2010 23:43

        תשלח גם לנתב"ג וגם לחברת התעופה, שהרי העובדים של הנתב"ג הם אלו שממיינים את המזוודות על ידי הברקוד ששמים דיילי הקרקע של חברות התעופה, כך שאחד קשור בשני. חוץ מזה תן להם לשבור את הראש ולנסות להפיל אחת על השניה. אם תגיע לתביעה תתבע את שניהם כמובן. תוכל לתבוע גם בתביעות קטנות וגם בסדר דין מהיר. רק בתביעות קטנות האגרה נמוכה יותר ושכר הטירחה שנקבע הוא בדרך כלל נמוך יותר. אם אתה מגיע לתביעה, קח מישהו שיעזור למרות שאתה עו"ד, כמו שאני לא מבינה דבר בפלילי..... חפש פסיקה דומה בנושא ותראה בדיוק על איזו עילה תובעים... בצלחה