ואיך אני מאתר אדם שלא רוצה שימצאו אותו?

  • הגשת תביעה כנגד חברה שנסגרה ופורקה
    רונן | 03/08/2010 23:02

    בשנת 2007 פניתי למכון רפואי פרטי שהיה רשום כחברה בע"מ לקבלת מספר מוגדר של טיפולים, נקבעה העסקה, ונגבה ממני תשלום (כמעט) מלא על סך של כ-8,000 ש"ח, לאחר השלמת 3 טיפולים בלבד מתוך 50 הטיפולים נסגר המכון ללא כל הודעה במהלך סופ"ש אחד ובעליו נעלמו. מבירור שבוצע לאחר מכן עם העובדים מסתבר שהם לא קיבלו משכורות כבר בחודשים שקדמו לכך, וכי גם הם לא היו מודעים להיעלמות הפתאומית של הבעלים. הגשתי תלונה במשטרה לאחר מספר ימים, ובידי עותקים של הקבלות על העסקה והחיובים, וכמו כן את העותק של אישור קבלת התלונה ע"י החוקר המשטרתי. מאז לא ממש היו איתי בקשר מלבד ליידע אותי שבעל המכון נתפס בניסיון לברוח מהארץ, ושהתיק הועבר לפרקליטות. לא נתנו לי שום פרט מלבד זה, וזה היה לפני שנה לערך. האדון גם העביר את הצ'קים שלי לחברה לניכיון צ'קים, שבתמורה גם איימו עלי שאם לא אשלם את הסכומים (לאחר שנכנסתי לאוברדראפט) הם יפעילו נגדי הוצאה לפועל. כמובן שגם עצרתי את החיוב על כרטיס האשראי שלי בערך של כ-2200 ש"ח, ולאחר כמעט שנה רק הוסר החיוב לאחר בירור ארוך וממושך. זה החיוב שלא עבר לבסוף. אני מעוניין לתבוע את בעל המכון או לחילופין את החברה שלו על הסכום שגנב ממני, כן, גנב, לא מעבר לזה. זה סכום שווה ערך לשתי משכורות, וכבר 3 שנים אני אוכל את עצמי על כך שהסכום הזה ירד לטמיון אחרי כמה חודשים טובים שחסכתי אותו מבדיקה באתר רשם החברות כתוב שהחברה בסטטוס "פעיל", הוסר ממנה השעבוד, ובסעיפים אחרים שלה נכתב שהיא פורקה. (היא מופיעה 3 פעמים תחת 3 מספרי חברות שונים, אבל באותו שם) מה השלבים שאני צריך לעבור? האם אני יכול לתבוע חברה שנסגרה? האם יש דרך לבדוק את מי בפועל אני תובע? מה ההכנות שעליי לערוך, ולאיזו תקופת זמן עליי להיערך מרגע הגשת כתב התביעה? (אני בתהליכי מעבר לחו"ל בתחילת שנה הבאה) מודה מראש לכל מי שיכול לסייע.

    • ואיך אני מאתר אדם שלא רוצה שימצאו אותו?
      רונן | 03/08/2010 23:16

      האם יש דרך למצוא אדם שלא מופיע ברישום של בזק או משהו בסגנון דומה? אני רואה בכל מקום שאני צריך לכתוב את המען המדוייק שלו, אבל איך אני מוצא בנאדם שלא רוצה שימצאו אותו? או שאני פשוט צריך לציין כנתבע את החברה והכתובת לשעבר, כשהחברה כבר לא פעילה?.....(הבנאדם רוקן את המכון ועזב) האם יש דרך למצוא אדם שלא מופיע ברישום של בזק או משהו בסגנון דומה? אני רואה בכל מקום שאני צריך לכתוב את המען המדוייק שלו, אבל איך אני מוצא בנאדם שלא רוצה שימצאו אותו? או שאני פשוט צריך לציין כנתבע את החברה והכתובת לשעבר, כשהחברה כבר לא פעילה?.....(הבנאדם רוקן את המכון ועזב) האם יש דרך למצוא אדם שלא מופיע ברישום של בזק או משהו בסגנון דומה? אני רואה בכל מקום שאני צריך לכתוב את המען המדוייק שלו, אבל איך אני מוצא בנאדם שלא רוצה שימצאו אותו? או שאני פשוט צריך לציין כנתבע את החברה והכתובת שבה פעלה החברה, כשהחברה כבר לא פעילה ולא שם??.....(הבנאדם רוקן את המכון ועזב)

      • תביעה נגד חברה בפירוק
        עו"ד אפי אהרונוב | 04/08/2010 12:10

        רונן שלום, נסה לברר את מעמד החברה ברשם החברות וכן אם מונה לה מפרק. היה והחברה בהליך של פירוק עליך לקחת בחשבון שגם אם תפנה להליך משפטי ותזכה בו, ספק אם יהיה לך ממי לגבות את החוב. ניתן לתבוע גם את המנהל-בעלים אישית, ויתכן שבמקרה זה ביהמ"ש ימצא מקום לחייב אותו אישית. על מנת לעשות זאת, עליך לציין את פרטיו לרבות מספר ת.ז. ועקרונית, ניתן לברר זאת בלשכת משרד הפנים הקרובה למקום מגוריך. שיהיה בהצלחה.

        • תודה אפי, אבל
          רונן | 04/08/2010 14:36

          במרשם החברות רשום שסטטוס החברה "פעילה", בחלק מההערות רשום שבוטל שיעבוד החברה לפני חודשים בודדים.. משמע החברה עדיין קיימת? בפועל במקום שבו היה הסניף אין כבר אף אחד, אגב - ידוע לי רק שמו ושם משפחתו של האדם, לא מעבר לזה.. לא כתובת ולא טלפון.. פשוט לעבור במשרד הפנים ולחפש אותו, ולקוות לטוב?.. אגב, בנוגע למשך הזמן שהתהליך לוקח בתביעות קטנות, יש ממוצע כללי?

          • תביעה נגד חברה בפירוק
            עו"ד אפי אהרונוב | 05/08/2010 09:26

            רונן שלום, מה שמשנה הוא הסטאטוס המשפטי של החברה (האם היא פעילה או לא) ולא העובדה שהחנות סגורה. בתביעה קטנה יש לרוב רק דיון אחד שנערך, לרוב, מספר שבועות/חודשים לאחר הגשת התביעה.

            • הבנתי, תודה. וניג'וס אחרון.. לגבי הזימון
              רונן | 06/08/2010 15:48

              מה קורה אם הזימון נשלח לכתובת בה רשומה החברה, או לחילופין ביתו של הבעלים, אבל בפועל הם כבר לא גרים שם? האם מבחינתי לא הגשתי פרטים נכונים? או שהמשפט יערך בכל זאת שלא בפניהם? אני שואל כי אחרי בירור במשרד הפנים - האדם עדיין רשום בכתובת הישנה שלו אבל מישהו אחר כבר גר שם. (אותו עניין לגבי מיקום החברה. נפתחה שם קליניקה לרפואת שיניים...)