חנות שנסגרה

  • זיכוי שנשאר מחנות שנסגרה
    ט.ק. | 01/08/2010 14:34

    עוד ארוע מצער. נשאר לי זיכוי על סך 200 ש"ח לחנות אופנה. הסניף ממנו הזיכוי נסגר, ולפי מה שבדקתי הוא החנות אינה קיימת עוד בארץ. אמנם יש בעיר שלי סניף של עודפים של אותה חברה. בחנות אמרו לי כי איני יכולה לממש אצלם את הזיכוי (אני יכולה לשאר בגלל שמדובר בעודפים ומחיר המוצרים הרבה יותר פחות מזה בחנות המקורית). שבוע לפני שהחנות נסגרה הייתי שם ושאלתי עד מתי תקף הזיכוי, כי לא היה רשום עליו תאריך תוקף, ואכן נאמר לי כי הזיכוי בלתי מוגבל, אך אף אחד לא אמר לי שהסניף אמור לעבור או להיסגר! מה אני יכולה לעשות??? לתבוע? תהליך משפטי זה דבר מתסכל, אך האם יש איזשהו חוק שמגן עלי במצב זה?

    • חנות שנסגרה
      עו"ד אפי אהרונוב | 02/08/2010 12:08

      שלום ט.ק., האפשרות היחידה היא לתבוע (או, קודם לכן, לשלוח מכתב דרישה) ואף זאת בהנחה שברור לך מי הבעלים של החנות שנסגרה. גם אם יש לרשת חנויות אחרות בארץ אך הן בבעלות/זכיינות של גורם אחר, זה לא מקנה לך עילת תביעה נגדו.

      • ניואנס נוסף
        ט.ק. | 02/08/2010 12:26

        דיברתי בחנות העודפים עם אחת המוכרות והיא אמרה כי אותה חנות ממנה יש לי זיכוי ק-נ-ת-ה מהם את השם, משמע הבעלים של שתי החנויות באמת לא מקושרים אחד לשני. הבעיה היא שעכשיו אני לא יודעת איפה לחפש אותם, הטלפון שעל הזיכוי לא מחובר. מה באפשרותי לעשות? לתבוע? אם כן כיצד מתנהל התהליך, מאיפה להתחיל, ובאם ואני זוכה בתביעה מה פירוש הדבר, מה אוכל לקבל?

        • תביעה נגד חנות שנסגרה
          עו"ד אפי אהרונוב | 03/08/2010 13:37

          ט.ק. שלום, על מנת להגיש תביעה תיאלצי לאתר את בעלי החנות באופן אישי. ניתן לעשות זאת בעזרת חוקר פרטי. בכל מקרה, טווח הפיצוי שתצליחי להשיג במקרה של תביעה לא יעלה בהרבה על סכום הקנייה, כך שספק אם כדאי לבזבז על זה את זמנך וכספך.