פירוט המקרה

  • מאוניין לתבוע את SKYPE תביעה יצוגית
    אילן טוקרב | 27/06/2010 11:39

    ברצוני לתבוע תביעה יצוגית את חברת ebay המחזיקה את skype תוכנת תקשורת IT בעבור נזק כספי והתנהלות בזויה ללקוחותיה אך איני יודע היכן להתחיל ועם מי להתייעץ.

    • פירוט המקרה
      אילן טוקרב | 28/06/2010 10:47

      אז ככה..לפני שנה בערך התחלתי להשתמש ב SKYPE לשיחות לטלפון נייח בחול והשתמשתי באשראי שלי כדי למלא את חשבון ה SKYPE עלמנת לבצעה שיחות אלו. בשלב מסויים הבחנתי שהכסף בחשבון חוזר להיות 10 יורו בארך כל יומיים שלושה והדבר הדליק אצלי נורה אדומה. מה שהתברר לי מבדיקת שיחות שלי שערכתי זה שהחשבון שלי נפרץ ומישהו השתמש ב SKYPE שלי כדי לעשות שיכות למדינות כמו מצריים, אלג'יריה, לבנון, סעודיה וסוריה. בכל פעם שהפושע השתמש בכל הכסף בחשבון SKYPE משך עוד ועוד כסף מהכרטיס אשראי שלי בלי לידעה אותי. מייד כשעליתי על התקרית כמו ישראלי מצוי כיבלתי ת'סעיף והדם עלה לי לראש וכתבתי מכתב לתמיכה ומחלקת הגביעה של SKYPE ובו אני דורש לזכות אותי על השיכות שלא אני ביצאתי בטענה שאני לא מתקשר למדינות עוייב! במקביל שיניתי את הסיסמה שלי בחשבון ה-SKYPESKYPE לא החזירו לי את הכסף ואפילו לא דאגו לחזור אלי או לענות למכתב שלי. שגם אותו היה לי קשה מאוד לכתוב מהסיבה הפשוטה שאין כתובת לתלונות בנושא! השרות שלהם אפילו קשה להגדיר כלקוי - הוא פשוט לא קיים.המקרה הזה בדיוק קרה לא רק לי אלא גם בחשבון SKYPE של אבא שלי וגם של שני חברים טובים שלי.זה לא סוף הסיפור...כאשר החלטתי לא להשתמש יותר בSKYPE לשיחות מהסוג הנ"ל לחו"ל כבר היה מאוחר מכייוון ש SKYPE דאגו למשוך עוד 10 יורו מהכרטיס אשראי שברשותי. והיום אני מקבל הודעה ובה נמסר לי כי אם אני לא מתקשר ולא עושה שימוש בכסף הזה הם פשוט מאפסים את החשבון. משמה לוקחים את הכסף לאצמם. זה יקרה מחר כנראה ואין לי אפשרות לעשות דבר וחצי דבר בנושא.חוצפה כזו עוד לא ראיתי ואני מתקשה לשתוק כשחולבים אותי כמו פרה של מחלבות טרה!

      • תביעה נגד חברה זרה
        עו"ד אפי אהרונוב | 29/06/2010 23:31

        ערב טוב אילן, כיון שהחברה זרה ספק רב אם ניתן לתבוע אותה בישראל.

        • הצדק איתך
          אילן טוקרב | 01/07/2010 10:48

          באמת אין ל SKYPE נציגות בארץ ויש צורך להגיש התביעה בלוקסמבורג. היום אני עובד על גיבוש קבוצה לתביעה. נכון להיום יש כבר 10 אנשים שיצטרפו אם וכאשר אני יגיש את התביעה. אני גם מחפש כרגה עורך דין בלוקסמבורג שיגיש התביעה שם אבל זה בארוצים האחרים.. בכל מקרה גיבוש התביעה והתוכן אני רוצה לעשות כאן בארץ ובשיתוף העורך דין מלוקסמבורג שאני אמצא.. זה רק עניין של זמן אני מאמין

          • יש נציגות בארץ
            אילן טוקרב | 01/07/2010 13:22

            ביררתי ומצאתי: eBay מכרה את SKYPE לחברה בשם silver lake partners - היושבת בקליפורניה. על התוכנה של החברה אחראית חברת joltid ואותה יש לתבוע.כמו כן ביררתי שיש בארץ נציגות של SKYPE המנוהלת על ידי  דניאל טק