איתור חייב

  • כתובת חייב לא ידועה
    משה א | 29/05/2009 13:55

    הגשתי בקשה לביצוע שיק בהוצל"פ, על גבי השיק יש את מספר חשבון הבנק של החייב וכן את מספר תעודת הזיהוי. למרבה הצער בעניין הכתובת יש רק שם של כפר ערבי "דבורייה" ללא שם רחוב ומספר בית ועל כן אין אפרות לבצע מסירה. גם בספח ממשרד הפנים אין שם רוב ומספר בית. מה ניתן לעשות? האם יש דרך כלשהי לאיתור החייב ? בקשה להמצאה חלופית? בקשה לקבלת מידע מהבנק או ממשרד הרישוי? מה ניתן לעשות? לתשובתכם החשובה אודה

    • איתור חייב
      אביהו | 29/05/2009 14:08

      תיקון 29 לחוק ההוצל"פ שנכנס לתוקף מ 17.05.09 נועד בין הייתר לסייע בידי הזוכה לאתר את כתובת החייב. יש להגיש בקשה נוספת ולבקש מהרשם לנצל סמכותו בתיקון שלעיל ולהורות לגופים הר"מ לתת פרטים לגבי מקום מגורי החייב. מרשם האוכלוסין, רשות הרישוי, רשויות מקומיות, המוסד לביטוח לאומי, בעל רישיון חלוקה ובעל רישיון הספקה כהגדרתם בחוק משק החשמל, בעל רישיון כללי לשידורי כבלים ובעל רישיון לשידורי לוויין לפי חוק התקשורת ובעל רישיון כללי למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים. תודה לעו"ד שווץ איתן על המאמר בנושא!

      • תודה רבה
        משה א | 29/05/2009 15:37

        ראשית , אני מודה מקרב לב על התשובה המרשימה והמחכימה. שנית, האם התיקון לחוק לא מתנה את קבלת המידע מכל הגופים הנ"ל בתנאים מסויימים כגון שהחייב משתמט מחובותיו, שהומצאה לו אזהרה כדין וכו' ? ורק אז ניתן יהיה לקבל עליו מידע? האם במצב בו האזהרה כלל לא הומצאה גם ניתן יהיה לקבל מידע על מנת לאתר את הכתובת בכדי שניתן יהיה להמציא לו את האזהרה ?

        • מצאתי את התשובה לשאלתי
          משה א | 29/05/2009 15:52

          עברתי על תיקון 29 לחוק וראיתי שקבלת המידע לגבי מסירת האזהרה בלבד לא מותנית בתנאים ולכן התשובה לשאלתי ברורה : על מנת לבצע מסירה במצב שאין כתובת מדוייקת ניתן יהיה לקבל מידע מגופים שונים וכלשון החוק : תיקון סעיף 711.בסעיף 7 לחוק העיקרי – (1) בסעיף קטן (א1), אחרי "הודעה לחייב" יבוא "בשפה פשוטה וברורה" ובמקום "והוא צפוי למאסר" יבוא "וניתן יהיה לדרוש מסירת מידע עליו ללא הסכמתו מרשימת גורמים, להטיל עליו הגבלות כאמור בפרק ו'1 או לנקוט הליכי הבאה ומאסר לפי פרק ז'2; שר המשפטים, באישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, רשאי לקבוע הוראות בדבר מידע נוסף שיש לכלול באזהרה";

          • תשובה מדוייקת יותר
            משה א | 29/05/2009 16:01

            מצאתי תשובה מדוייקת יותר וספפציפית לעניין הכתובת : בסעיף 7ב לחוק העיקרי – (1) בסעיף קטן (א), אחרי "כל גורם" יבוא "כאמור בסעיף 7א(א)(2)" ובמקום "נכסי החייב ומקורות הכנסתו" יבוא "החייב כאמור באותו סעיף"; (2) אחרי סעיף קטן (א) יבוא: "(א1) נוכח מנהל לשכת ההוצאה לפועלאו רשם ההוצאה לפועל כי כתובתו של החייב המופיעה בתיק ההוצאה לפועל אינה כתובתו הנכונה, רשאי הוא, מיוזמתו או על פי בקשה, ובלא כתב ויתור על סודיות, לצוות על הגורמים המפורטים בתוספת השלישית למסור לידיו את כתובתו של החייב, למעט כתובת של חייב שאין למסרה מטעמים של הגנת החייב כמפורט בתוספת הרביעית; מנהל לשכת ההוצאה לפועל ימסור לזוכה את המידע בדבר כתובתו של החייב שנמסר לו או לרשם ההוצאה לפועל כאמור.