בכדי להגיע לחישוב מדוייק אתה צריך לגשת לרואה חשבון

  • לאביהו שלום רב
    בעל גרוש ופחותמבולבל | 28/05/2009 13:07

    לאביהו שלום רב, ראשית אני מודה לך על התשובה. העניין הוא שלא אני ולא גרושתי ידענו בכלל על קיומו של הסעיף ,צמוד למדד" , רק היום היא פתאום שמה לב. אני מבין שהיא זכאית למרות השיהוי. יחד עם זאת כיצד אני משלם את החוב? במזומן - תשלום אחד, על פני פריסה של חודשים? בתוספת לדמי מזונות? ... שאלה נוספת: עד איזה גיל אני חייב לשלם מזונות (לא מצויין בהסכם) שאלה נוספת: באשר למדד: אני מבין שאני צריך להוסיף למזונות מדד לאלתר אך שאלתי היא לאיזה סכום להוסיף - לזה שאני משלם נכון להיום או לסכום המשוערך שהיה נכון להיום אם הייתי משלם את המדד? אנא, אשמח לתשובה מפורטת אני "על הפנים" :-(

    • בכדי להגיע לחישוב מדוייק אתה צריך לגשת לרואה חשבון
      אביהו | 28/05/2009 15:41

      עם פסק הדין. בכל מקרה לא לתת דבר ללא הסכם חתום. מזונות משלמים עד גיל 18 לילדים. מציע לך לבקש חישוב מרואה חשבון ולבחון את מצבך ואז להציע לה סכום גלובלי ובהמשך לשלם כפי שנקבע בפסה"ד.

    • צר לי אך אינני מבין
      בעל שמתחיל להבין | 28/05/2009 18:05

      לא כ"כ הבנתי ואשמח להבהרות נוספות ברשותך: למה כוונתך בסכום גלובלי? מתי לתת אותו והאם במזומן בתשלום אחד או על פני פריסה של חודשים - ממי אני יכול לבקש פריסה? האם כדאי שכבר מעכשיו אעלה את הדמי מזונות החודשיים הקבועיים? האם אוכל לערער על החלטת הוצל"פ? אם כן איפה? ואיך? באשר לדמי מזונות הבנתי שמשלמים עד גיל 18 ואחר כך עד גיל 21 משלמים שליש מהסכום...זה נכון? אשמח כאמור להבהרות נוספות

      • תלוי במצב הרוח של גרושתך
        עו"ד שווץ איתן | 29/05/2009 00:17

        לגרושתך הזכות לעמוד על סכום ההצמדה לרבות ריבית פיגורים בגין מחדליך לשלם כפי שהתחייבת. כעת משגרושתך פרשה דרישתה, בכל הנוגע לגובה התשלום, המועדים ופריסה לתשלומים או לא, נתון למצב הרוח של גרושתך. כמובן שאם הינכם ביחסים טובים, תבקש התחשבותה. בנוסף לחוב העבר, את דמי המזונות השוטפים אתה ממשיך ומשלם כסדרם ובמועדם ותדאג מעתה והלאה להצמיד את המזונות השוטפים העתידיים למדד. בכל הנוגע לגיל החיוב במזונות,בהגיע ילדיך לבגרות, היינו 18 שנים, הינך רשאי להפסיק ולזון אותם. תשלום מזונות עד גיל 21 יכול להיקבע ע"י ההורים או במסגרת תביעת מזונות מטעם מי מהצדדים ונתון לשק"ד בימ"ש.

        • לא ברור למי ומה להצמיד?
          אותו הבעל | 29/05/2009 00:39

          לעו"ד שורץ היקר, אני נרגש מאופי טיב ואיכות התייחסותכם. תודה רבה! שאלות נוספות: 1. האם לעובדה שגם גרושתי וגם אנוכי לא ידענו על קיומו של המדד אין השפעה? כלומר, לא תהיה התחשבות בכך ששניינו לא ידענו על המדד וכל השנים נתתי מעל ומעבר לדמי המזונות הקובעים? 2. באשר לדמי המזונות הקבועים שאני משלם היום - שאלתי היא: האם כיום כאשר אני רוצה להתחיל לשלם עם הצמדה למדד אני צריך להצמיד למדד מלפני 8 שנים ? דהינו תחילת יישום הסכם הגירושים? או להצמיד רק למדד של השנה האחורנה? 3. איך ואיפה אני יכול אם בכלל לערער על החלטת ההוצל"פ? 4. מה הסיכוי שלא אצטרך לשלם רטרואקטיבי? 5. האם לפני שההוצל"פ מחליטים על סכום כזה או אחר או על החלטה כזו או אחרת מזמינים אותי לשימוע? להגיד את דבריי? תודה וחג שמח

          • תשובות לשאלות
            אביהו | 29/05/2009 07:51

            1 - אין 2 - החישוב יתחיל כ 3 חודשים מההסכם 3 - רק אחרי שהיא תפתח כנגדך תיק תיהיה לך אפשרות לטעון לשיהוי 4 - קלוש 5 - אתה מקבל הודעת אזהרה ויש לך 21 יום להגיב כפי שכתבתי ב 3 תנסה לסגור איתה על סכום חד פעמי על כל התקופה

            • השלמות לתגובה של אביהו
              עו"ד שווץ איתן | 29/05/2009 11:28

              לעניין שאלה 1: תלוי אם מה שנתת הוא אכן מעבר או הוצאות במסגרת הסדרי ראיה או אחרות עליהם הוסכם שתשלם מחצית או כולן. אם ישנן אסמכתאות לגבי התשלומים מעבר הייתי מביא את הדבר בפני גרושתך ועומד על קיזוז, ככל שניתן. לעניין שאלה 2: תקרא בהסכם הגירושין מה שנקבע. בד"כ המדד הראשוני הוא המדד ביום עריכת ההסכם, דאז לרוב אתה מעדכן את המדד כל 3 חודשים ומתאים את הקרן (סכום המזונות הקבוע) למדד לפי התקופה הרלוונטית. תעשה חישוב פשוט ותגיע למדד הנוכחי לפיו אתה צריך לעדכן את דמי המזונות