הוצאה לפועל - ריבית

  • ריבית בהוצאה לפועל
    רעות | 10/02/2009 12:51

    קיים אצלי חוב( תיק איחוד) בהוצל"פ .בחודש יוני 2008 החוב עמד על 30000 ש"ח בבדיקה והיני משלם ךתיק איחוד 500 ש"ח כל חודש. בבדיקה אחרונה לפני שבוע החוב הגיעה ל 39800 ש"ח. כיצד הדבר אפשרי והאם הינו חוקי שהריבית הינה כ1000 ש"ח לחודש למרות שהיני משלם כל חודש500 ש"ח. עמו כן, מה ניתן לעשות כי בקצב הנ"ל של צמיחת ריבית אני לא יצליח לגמור את החוב ולתמיד יהיה חייב.( כי אם היה לי כסף לשלם את החוב הדבר לא היה מגיע להוצאה לפועל) תודה. מידע נוסף: חוק הוצאה לפועל

    • הוצאה לפועל - ריבית
      עו"ד שווץ איתן | 10/02/2009 23:58

      זה לא סביר לצפות שהזוכים בתיקי ההוצאה לפועל גם לא יקבלו את כספם, וגם לא יפוצו בגין אובדן ערך הכסף. לכן, אם ימשיכו התשלומים של 500 ש"ח החוב ימשיך ויגדל בהתאם לריביות שבהם מחויבים כל תיק ותיק. בהליכי פשיטת רגל, עוצרים את חישוב הריביות ואף מחשבים את החובות מחדש, לפי ריבית מיוחדת לפי פקודת פשיטת הרגל. לייעוץ אישי ניתן לפנות באמצעות פורום ההוצאה לפועל.