הוצאה לפועל, פריצה לביתו של החייב

  • האם מותר למעקלים לפרוץ פיזית הביתה?
    נ.ג. | 09/02/2009 16:14

    לפני כמה ימים הלמו בכל הכוח אנשי הוצאה לפועל [עיריית תל אביב] על דלת ביתה של סטודנטית [גרה בשכירות ברמת גן] שלתומה חשבה שמדובר בטעות. שני ביריונים פרצו לביתה תוך דחיפת הדלת ותחת איומים גרמו לה לשלם אלף ש"ח [ דוח שלטענתם לא שולם על סך 250 שח - ומעולם לא קיבלה הודעה על כך]. הנני מבקשת לברר עבורה אפשרות תביעה של המעקלים, מאחר ונגרמה לה טראומה ממדרגה ראשונה. במקביל היא מנסה לטפל בעניין הדוח עצמו מול העירייה [לקבלת החזר כספי]. ברצוננו לברר האם מותר למעקלים לפרוץ בכוח לבית פרטי של בחורה המתגוררת לבדה, לבדוק ולמשש את חפציה האישיים בבית ולהבהיל אותה עד כדי שתשלם כל סכום שידרשו במקום? יש להדגיש שמדובר בבריונים מפחידים שהיו אצלה. האם כדאי שתתלונן לפני כן במשטרה? מה הצעדים שעליה לנקוט יש להדגיש שמדובר בבחורה תמימה וישרה שמעולם לא קרה לה דבר כזה, והיא במצב קשה בעקבות האירוע החמור.

    • הוצאה לפועל, פריצה לביתו של החייב
      עו"ד שווץ איתן | 09/02/2009 20:18

      סמכותם של המעקלים לפעול בהתאם לכתב ההרשאה שבידם. כמובן שאם חייב לא פותח את הדלת חובה להזמין שוטר במעמד הפריצה. לא ברור אם המעקלים פרצו או שפשוט נכנסו לבית שלא היה נעול. בכל מקרה, חובה להשתמש בכח סביר ופעולות סבירות לשם מימוש המטרה שלשמה נשלחו המעקלים. כל מה שמעבר לכך, יכול להיות עילה לתביעה.

      • בהמשך לשאלה בנוגע לפריצת מעקלים הביתה
        נ.ג. | 10/02/2009 01:50

        לא ידוע לנו מה היה כתב ההרשאה בידם של המעקלים ואם היה [נושא שצריך כנראה להיבדק], אך הם נכנסו הביתה בכוח. אמנם פתחו להם את הדלת בתום לב מתוך שחשבו שזו טעות - ובאותו רגע אחד מהם הכניס את רגלו, ומנע ממנה לסגור את הדלת. הם לא שברו את הדלת אך בהחלט נכנסו-פרצו בכוח, האם זה לא מנוגד לחוק האוסר על מעקלים להיכנס הביתה - אלא לעמוד בפתח - כלומר בכניסה לבית ולא בתוך הבית, ואת הדברים אם יש מה לעקל מוציאים אליהם למסדרון. [יש לזכור אגב שמדובר ב-250 שח שתפח לאלף שח מאחר ולא הגיעו אליה הודעות 3 שנים] על חוב כזה בכלל מותר להם להיכנס לבתים בכוח ולעשות בהם כבשלהם כולל הפחדה? האם יש כתב הרשאה לכזה דבר? האם מותר להם לגעת בחפצים אישיים ולמשש אותם כי זה מה שהם עשו בין השאר? [היא לא ראתה את כתב ההרשאה שלהם.] מה זה כוח סביר? להכניס רגל ולמנוע בכוח סגירת הבית ולהיכנס אל תוך הפרטיות של מי שהיא לא בדיוק עבריינית בלשון המעטה.זו פריצה לכל דבר - וההפחדה של ביריונים בתוך הבית של בחורה צעירה ואיכותית שלא מכירה שפת כוח ולא נתקלה בדברים כאלה מימיה. איזו הרשאה יכולה להיות לדבר כזה? האם העירייה לא מרחיקה לכת בכך בהפעלת ביריונים כנראה מהעולם התחתון לגביית דוחות חנייה שאפילו לא טורחת לבדוק שאף אחד מהמכתבים [שטוענים ששלחו] לא הגיעו ליעדם? האם הכול מותר? אין גבולות? מדוע נכנסו בכוח? אם צריך להיות שוטר בזמן פריצה צריך להיות גם שוטר בזמן כניסה בכוח הביתה - מה ההבדל? הם לא הוזמנו להיכנס. ולמי, ועל מה? דברים כאלה לא לוקחים בחשבון כשמפעילים ביריונים של העולם התחתון לפי התנהגותם ומראם? האם זה נחשב כוח סביר בסיטואציה כזו?