תשלום חוב בהוצאה חפועל

  • תשלום
    שלום | 09/02/2009 03:58

    חייב הגיש התנגדות לביצוע פס"ד בהוצל"פ והתיק עבר לבימ"ש שם לאחר התדיינות ועדויות ניתן פס"ד שחייב את החייב לשלם אך פסק הדין לא ניתן במעמד הצדדים . עד שהחייב קיבל אותו עבר כשבועיים . לאחר כ-30 יום ממתן פסק הדין ביקש החייב לשלם את החוב לפי פסק הדין . היכן עליו לשלם את החוב בקופת ההוצל"פ או ישירות לב"כ הזוכה? והאם הזמן שעבר עד שקיבל את פס"הד גם יחייב אותו לשלם תוספת של ריבית והצמדה?

    • תשלום חוב בהוצאה חפועל
      עו"ד משה שרגא | 09/02/2009 08:32

      לכאורה החייב צריך לשלם גם ריבית והצמדה עד מועד התשלום בפועל. ניתן לשלם בקופת ההוצל"פ או לזוכה. לפעמים כדי לקבל את הכסף כדאי להתגמש במקצת.

      • לעו"ד שרגא
        שלום | 09/02/2009 09:53

        האם תשובתך לא סותרת את מה שאומר עו"ד שווץ איתן באשר לתיקון בחוק ההוצאה לפועל? אם אפשר לשלם תוך 30 יום ממתן פס"ד מדוע צריך לשלם ריבית והצמדה מיום פסה"ד אם התובע יכול לשלוח בקשה לנתבע. הרי אם התובע משהה את שליחת פסה"ד לנתבע, הוא פועל בחוסר תום לב כדי לזכות בריבית והצמדה נוספים. אפשר הסבר בבקשה בין שני הדברים. ?

        • אין סתירה כלל
          עו"ד משה שרגא | 10/02/2009 08:27

          1. לזוכה אין חובה לשלוח הודעה לחייב לאחר מתן פסק הדין. 2. אכן החל מהתיקון החדש תהיה חובה להמתין 30 יום טרם פתיחת תיק הוצל"פ, אין זה אומר על מהות החיוב שנקבע בפסק הדין. יש להבחין בין החוב לדרך אכיפתו.