תשובה

  • ביטול חוזה שכירות
    איתי ורמן | 17/04/2009 20:40

    שלום רב, בסוף חודש מרץ חתמתי על חוזה שכירות מול בעל בית. החוזה נחתם בתאריך ה 30.03.09 ואמור היה להתחיל בתאריך ה 01.04.09. במעמד חתימת החוזה העברתי לבעל הבית 5 המחאות על סך 3300 ש"ח כל אחת למתאריך ה 01.04.09 ולחודשים הבאים. היתי אמור להחתים ערבים על שטר חוב ואז לקבל את המפתח. חתמנו על החוזה בשעת ערב מאוחרת. במהלך הלילה הבנתי שבגלל סיבה משפחתית לא אוכל לעבור לדירה שלגביה נחתם החוזה. למחרת ב שמונה בבוקר התקשרתי לבעל הבית והודעתי לו שאיני יכול לעמוד בחוזה. הוא אמר שהוא ימשיך לנסות למצוא שוכרים אחרים. הוא הפקיד את ההמחאה הראשונה, על סך 3300 ש"ח ואני פירסמתי מודעה לגבי הדירה ואני מפנה אליו כל הזמן שוכרים פוטנצאיליים. עד היום, כשבועיים וחצי אחרי הוא לא מצא שוכר. אני חושב שמכיוון שהודעתי לבעל הבית כמה שעות אחרי חתימת החוזה כי איני יכול לממשו לא נגרם לו נזק משמעותי וכן למעשה לא קיבלתי מפתח או נכנסתי לדירה והודעתי על הביטול יום לפני שהייתי אמור לעבור. האם ניתן לבטל את שאר ההמחאות שנתתי למועדים מאוחרים יותר? האם בעל הבית יכול לתבוע אותי על הפרת חוזה ולנצח? תודה רבה על כל עזרה איתי

    • תשובה
      קובי | 18/04/2009 01:41

      שלום, ברגע חתימת החוזה נכנס החוזה לתוקף, המשכיר יכול לחייב אותך בתשלום השכירות עד למציאת שוכר אחר, כ"כ צריך לעיין בחוזה ולבדוק את סעיפיו, לגבי הפרת חוזה, הכן כן יכול המשכיר לתבוע ממך את התשלום עבור החודשים שהנכס נשאר ללא שוכרים. תודה

      • שאלה נוספת
        איתי ורמן | 18/04/2009 14:33

        תודה על תשובתך המהירה. שאלה נוספת, האם המשכיר לא צריך להוכיח שנגרם לו נזק, כיוון שהודעתי על רצוני לצאת מהחוזה נעשתה מספר שעות לאחר החתימה ומעולם לא נכנסתי לדירה או קיבלתי מפתח לדירה. עד כמה, לדעתך, על מנת להוכיח תום לב, יכול המשכיר לדרוש פיצוי כספי?

        • ביטול חוזה שכירות
          ד.קובי | 18/04/2009 15:33

          בהמשך לתשובתי, ברגע שנחתם חוזה המשכיר מפסיק כול פעולה או הסכם כלפי אחרים, אני מציע לך לדבר לליבו של המשכיר לוותר לך על חלק מהפיצוי. תום לב אין כאן כאשר חתמת על החוזה ידעת שאתה מתחייב כלפי הצד השני. תודה..

          • תודה רבה על התייחסות  לת
            איתי | 18/04/2009 19:29