קטין בחקירה

  • תלונה נגד קטין וזימון לקצינת מבחן נוער של מ. הרוחה
    אלי | 13/08/2011 23:37

    שלום רבנגד שני בניי הקטינים הוגשו תלונות שווא למשטרה (הקמת רעש הטרדה ונזק לרכוש) יותר משנה לאחר בצוע העבירה כביכול. על אף פרק הזמן, הם נחקרו במשטרה (הכחישו הכל) ולאחר חודש זומנו לקצינת מבחן נוער של משרד הרווחה. התיקים הועברו לתביעות נוער ושם נסגרו בגלל התיישנות. שאלות:1. האם זה תקין שהמשטרה קיבלה את התלונה וחקרה אחרי ההתיישנות ?2. לשם מה הם נשלחו לקצינת מבחן טרם הגשת התיק לתביעות נוער ו/או הגשת כתב אישום ? האם זה תקין או שזה נעשה על דעתו האישית של החוקר אשר הושפע (לדעתי) עמוקות מהצגת הבעיה ע"י המתלונן.3. לאיזו קטגוריה נופלת עילת ההתיישנות (ח. ראיות, ח. עניין, ח. אשמה) ?תודה רבה

    • קטין בחקירה
      עו"ד יוסף רז | 14/08/2011 08:54

      אלי שלום 1. המשטרה תפקידה לחקור ולא תמיד תיק יסגר במשטרה בגין התיישנות. הסיבה לכך הינה שתקופת ההתיישנות משתנה בהתאם לעבירה. ייתכן ובמשטרה חקרו ומצאו חשש לביצוע עבירה מסוימת, אך כשהתיק הגיע לתביעות מצאו שהעבירה מסווגת בקטגוריה נמוכה יותר ולכן חלה התיישנות. 2. שליחת הילדים לקצינת המבחן הינה לטובתם בלבד. לעיתים רבות הליך משטרתי נגד קטינים מסתיים בט.מ (טיפול מותנה) ללא הגעה לבית משפט ורק על סמך תסקיר חיובי של קצינת מבחן. 3. סגירת תיק בגין התיישנות נופלת כעיקרון תחת עילה של חוסר ראיות. 4. באפשרותך לפנות למשטרה בבקשה לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה (אז לא ישאר רישום כל שהוא) בברכה עו"ד יוסף רז