בנקאות - הסדר חובות

  • פריסת חוב חוץ בנקאי- אפשרי?
    ליטל | 19/12/2010 21:41

    שלום רב,החוב- לי ולבעלי יש חוב מצטבר ב-2 חשבונות שונים ע"ס 300 אלף שח, חוב טיפשי כתוצאה מהתנהלות פיננסית בזבזנית בתקופות שלא הייתה לא יכולת כלכלית.עיקר החוב נלקח מגופים חוץ בנקאים (ישראכרט), ומתוכו כ 120 אלף שח נלקחו מהבנק שלנו - פועלים. החזר ההלוואות במצטבר עומד על 22 אלף שח בחודש!!! וזה מטורף!!לעת זו טרם חזרו תשלומים כלשהם, אך כל חודש הטלפון הקבוע מהבנק - "מה קורה עם המינוס" שתמיד מתנדנד בין חריגה קטנה לניצול מלא (מסגרת 20 אלף שח).הכנסה -אנחנו זוג צעיר לקראת שונות ה 30 משתכרים יחד בבממוצע כ 20 אלף שח בחודש.אני עצמאית ובעלי עובד מדינה.(הכנסתי 7 אלף - 15 אלף שח עומדת לזכותי מהחצי שנה האחרונה, לפני כן הרווחתי בקושי 3000 שח העסק היה חדש והיו הרבה הוצאות)משכנתא - יש לנו נכס - דירה בבעלותנו עליה משכנתא. שוי הדירה לפי הערכת שמאי מהבנק בעת רכישת לפני שנתיים - 780 שח, סביר שהיום שווי הדירה(שעלתה ב 20 אחוז) מכסה את כל המשכנתא (חצי מיליון שח) + כל חובותינו (300 שח)שאלתי - כיצד להגיע להסדר עם הבנק ולקבל הלוואה אחת על סך כל חובותינו (300 אלף שח)בפריסה שנוכל לעמוד בה - 64 תשלומים, חמש וחצי שנים, כ-5000 שח לחודש?להרכין ראש ולהגיד שהתנהלנו לא נכון, או לחפש סיפור "סוחט דמעות"?ועם אילו מסמכים כדאי להגיע לפגישה כזו?תודה רבה!

    • בנקאות - הסדר חובות
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/12/2010 18:11

      שלום רב, ככלל, הבנק אדיש לסיפרים "סוחטי דמעות", הוא אדיש ומנוכר, והחלטתו ביחס להסדר חוב/מחיקת חוב)או חלקו) מושפע בעיקר משיקול כלכלי, שעיקרו: מה הסיכוי שלו לראות את מלוא החוב בחזרה, ובאיזו מהירות. לפיכך, מצב כלכלי של חייב (כגון: העדר בטחונות מחד גיסא, וחובות נוספים לנושים אחרים מאידך גיסא), יש בהם לשכנע את הבנק שהסיכון שלא יראה יותר כסף מהמוצע לו בהסדר - גבוה, והדבר בהחלט עשוי להשפיע על עמדתו במו"מ. למרות שפנית בתיאור מפורט, אני, לדעתי, קודם "פיצוץ", רצוי שתפנו לעו"ד המתמחה בנושא ע"מ שיעשה "שיקוף" של מצבכם הכלכלים והחשיפה שלכם לפעולות גביה, שכן זה צריך להיות הבסיס להחלטה בנושא, וכך גם הבנק מקבל החלטתו. מבלי לבצע זאת, קשה להעריך מראש את עמדת הבנק לכל הצעה שתציעו, והנבואה , כידוע, ניתנה לשוטים. בהצלחה! בברכה, זילברפלד אבי ,עו"ד ונוטריון מנהל פורום בנקאות

      • לא הבנתי למה אתה מתכוון "פיצוץ"
        ליטל | 23/12/2010 22:27

        מה שאתה אומר בעצם זה, שעד שהציקים לא יחזרו ועד שלא נגיע למצב שבאמת לא יהיה כיסוי אז לבנק לא יהיה אינטרס להגיע אויתנו להסדר? בכלל האם לבנק יש אינטרס לתת לנו הלוואה לכיסוי חובות חוץ בנקאים?