פיצוי כספי מהקיבוץ

  • שאלה לגבי פיצוי כספי
    אחת | 24/05/2010 15:25

    שלום, אני בת קיבוץ בעלת צרכים מיוחדים.וישנו דבר שנקרא "הסכמי אהדה" לבנים/ות בני קיבוץ שבו הקיבוץ מבטיח את עתידם. הישיבות נעשו בלעדי ועם אבא שלי (אע"פ שהוא לא אפוטרופוס שלי!) כי כך הקיבוץ החליט! זה בתור התחלה.. הדבר הזה נמשך ונמשך ונגרר (כי כל פעם היה משהו,והתבטלו ישיבות ואז דחו את הישיבה לחודשיים ובשביל דבר שיכול היה לקחת עד תקופה של חצי שנה -ארך שנתיים!) הדבר הזה השפיע עלי מאד מאד וגרם לי לנזק נפשי מאחר והייתי תלויה בהחלטות.כל הזמן ב"סטנד ביי" בין הפטיש לסדן נופלת בין הכיסאות כל פעם. נעשו גם דברים שהזיקו לי מאד במהלך הזמן הזה עד היום בעצם הקיבוץ מפעיל קשיים שקשורים בכסף ואחרי שכבר נחתם ההסכם דורשים שאחזיר איזה חוב כספי ישן מ-2001 ולהוריד כל חודש סכום ניכר מכספים שאמורים לשלם לי. (החוב נוצר בגלל שב-2001 ביקשתי לצאת מהקיבוץ ולקבל כל חודש עזרה בשכירות ולאחר שלא היו מוכנים לבוא לקראתי בכלום על דעת עצמי העברתי תקציב מהקיבוץ אלי לחשבון הבנק הפרטי שלי ועתה הם (הקיבוץ) רוצים שאשלם את החוב לאחר ששנתיים גררו אותי עם הישיבות. האם יש משהו שיכולה לעשות? האם יכולה לתבוע פיצויים - ז"א כסף רטרואקטיבי מהקיבוץ? כבר שלחתי טפסים לסיוע המשפטי לקבל עו"ד שייצג אותי בעניין הזה,אך רוצה לקבל חוות דעת כאן. תודה רבה!

    • פיצוי כספי מהקיבוץ
      עו"ד גיל קראוס | 25/05/2010 16:24

      צהריים טובים, קשה מאוד לענות על שאלתך מבלי לראות את המסמכים הרלוונטיים מהקיבוץ, תקנון הקיבוץ וההחלטות בעניינך. אם אכן הקיבוץ פגע בזכויותיך בניגוד להתחייבויות או התרשל בצורה כלשהי, ניתן לתבוע את הקיבוץ.

      • תודה רבה על התשובה
        אחת | 25/05/2010 22:20

        האם אפשרי להראות לכם את המסמכים? אם כן,האם זה בעלות שכ"ט?

        • פיצוי כספי מהקיבוץ
          עו"ד גיל קראוס | 26/05/2010 14:41

          את צריכה להתייעץ עם עורך דין שישמע את העובדות והנסיבות וכן יעיין במסמכים ויחווה את דעתו. מן הסתם הייעוץ כרוך בתשלום שכר טרחה.