אוסיף

  • בחינת בעל פה
    מיכל | 06/05/2010 07:31

    שלום רב! אודה על הפניה לפסיקה עדכנית בתחום הנזיקין - אני עומדת לקראת בחינה בעל פה. תודה רבה

    • אוסיף
      מיכל | 06/05/2010 07:33

      כי התמחתי בתחום הנזיקין, בעיקר נזקי גוף.

      • הלכות בתחום הפלת''ד
        עו"ד זמירו עזמי | 06/05/2010 13:04

        מיכל, שלום. הלכות שחשוב לדעת בתחום הנזיקין ובעיקר פלת"ד למשל, בין היתר: הלכת איטנגר הראשונה ע"א 140/00 אשר מדברת על פיצוי העיזבון בגין השנים האבודות של הנפגע המת או הצמח למשל. הלכת איטנגר השניה ע"א 9980/06 אשר מדברת על שכר ממוצע במשק לקטינים, וכי סוטים כלפי מעלה או מטה רק בנסיבות מיוחדות ובעובדות מוצקות. הלכת רים אבו חנא ע"א 10064/02 אשר מדברת על שכר ממוצע במשק לכלל הקטינים ולא משנה גזע דת מין וכ'. הלכת דוד פינץ נ' הראל ע"א 10990/05 אשר מדברת על אופן חישוב הפיצויים לעיזבון ולתלויים, ובעיקר לעיזבון רווק למשל 30% מהשנים האבודות. הלכת ראשית ראיה שיק נ' מטלון למינוי מומחים רפואיים בפלת"ד, רע"א 1338/90. הלכת אלסוחה רע"א 444/87 אשר הכירה בנזק נפשי משני לקרוב משפחה עקב התאונה שנגרמה לקרוב שלו. הלכת ג'ורג'סיאן נ' רמזי, ע"א 3049/93 אשר מדברת על נכות תפקודית. הלכרת אקסלרד נ' שמיר 3375/99 אשר מדברת וקובעת סכומי פיצויי בגין העזרה הסיעודית לנפגע קשה ומוגבל בזולת. הלכת תושיה ע"א 876/73 בין היתר אשר מדברת על ניכוי רעיוני למי שלא ניגש למל''ל כדי למצות את זכויות שם ויקטין את נזקיון על המזיק (חברת הביטוח). הלכת פרלה עמר ע"א 3953/01 אשר מדברת על ניכוי יחסי של גמלאות המל"ל מהפיצויים. הלכת יאיר טטרו ע"א 1619/93 אשר משווה את מעמדו של נפגע עבודה לנפגע תאונת דרכים גרידא וכי באפשרותו לקבל מינוי מומחים רפואיים מטעם ביהמ"ש ולא לפנות למל"ל, תוך לקיחה בחשבון עניין הניכוי הרעיוני כאמור. הלכת ספישאלי ע"א 8183/01 אשר מדברת על תשלום פיצויים למי שנהג גם ללא מלווה. הלכת ביטוח חקלאי נ' ד"ר ויסלבקי טטיאנה ע"א 4915/08 בעניין חיוב הנתבע במימון הראשוני של חוו"ד המומחה בניגוד לנוהל הקיים לחיוב הנתבעת חברת הביטוח, תוקנו התקנות בפלת''ד ושוב זה חזר לשיקול דעת ביהמ''ש את מי לחייב הנפגע או המבטחת. מקווה שעזרתי לך, בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

        • לעו"ד זמירו עזמי - לשיקולך הצעה יעילה לטובת הכלל
          עינת | 11/05/2010 02:04

          גם אני התמחתי בתחום הנזיקין משכך אני מוצאת כי בעזרת המידע הנ"ל ניתן יהיה לסייע למתמחים נוספים אשר התמחו באותו תחום וזאת ע"י פרסום האמור במסגרת פורום בחינות הלשכה/ Lawspace. תודה!