תביעת לשון הרע

  • שאלה על תביעת נגד לתביעה קיימת...
    ENBALI | 04/05/2010 19:32

    שלום רב!!! קיימת נגדי תביעה על "נשיכת כלב" כמו כן זה קרה למטפלת של סבתי שנשרטה ממש קלות בירך שמאל (פצעים שטחים) כמובן שהתובעת רצה למיון וטענה באבחנה לנשיכת כלב דבר שלא הייה ולא נברא. כמו כן בטופס המיון נכתבו פצעים ולא נשיכה בגודל 0.3*0.3 ס"מ , התביעה היא מתמשכת כבר 5 שנים. התובעת עובדת כמנקה בבתים במושב שבו אני גרה ועד היום גורמת לי ולבני משפחתי עוגמת נפש ועוול מצפוני וסביבתי אנשים הפסיקו לדבר עימנו בגללה מאחר והיא גרושה מרחמים עליה. מעולם היא לא ננשכה, לא אושפזה ואף שוחררה באותו היום,לא היו לה תפרים היא טענה בכתב התביעה שעברה סידרת טיפולים ומעקבים בתחום בריאות הנפש בבית החולים אך כאשר ביקשנו את חוות הדעת של הרופא שאבחן אותה היא פתאם שינתה גרסה ואמרה שמעולם לא עברה שום טיפול פסיכולוגי (לאחר שמסרה תצהיר עדות ראשית ראשית אמרה בתצהירה שעברה טיפולים ובגלל העלות 200 ש"ח לטיפול הפסיקה ובסעיף אחר באותו התצהיר כתבה שמעולם לא עברה שום טיפול פסיכולוגי.....). האם יכולה לשנות גרסאות כמו שרוצה הן מכתב התביעה והן בתצהיר??? הוצעה לה פשרה של 10.000 ש"ח על-ידי היא מסרבת ורוצה 58.000. האם אני יכולה לעשות לה תביעת נגד על לשון הרע, ועוגמת נפש על השקרים שמציינת הן בכתב התביעה והן בתצהיר עדות ראשית???? כמו כן כלב המשפחה שלי נרצח על-ידי בנה של התובעת, בנה הגיע יום אחרי יום ואיים בהרצחי וברצח כלב המשפחה.... לעו"ד זמירו עזמי המון המון המון תושה על תשובתך לשאלתי לגבי הנכות עזרת לי המון ישר כח. המון המון תודה.

    • תביעת לשון הרע
      שירה זכריה, עו"ד | 05/05/2010 14:37

      שלום, ככלל, דברים הנאמרים במסגרת הליך משפטי מוגנים מפני תביעת לשון הרע- ולכן, תביעה בגין אמירות שאמרה תובעת במסגרת בירור התביעה- הינה תביעה בעלת סיכויים קלושים. יחד עם זאת, במידה והנ"ל מוציאה עליכם דיבה (ללא קשר להליך המשפטי ולא בין כתלי בית המשפט) בקרב ציבור אנשים (במושב- לדוגמה), יתכן וקיימת עילה לתביעה בגין הוצאת לשון הרע, בכפוף לכך שמדובר בפרסום פוגע ולאי התקיימות ההגנות הקבועות בחוק איסור לשון הרע. העובדה שהתובעת סותרת את עצמה ומשנה גרסאות במשפט- רק פועלת לטובתך; רצוי לשקוט על השמרים ולהניח לה להמשיך כך. לאחר מכן, ניתן לעשות בכך שימוש הן במסגרת חקירה נגדית והן בשלב הסופי (בסיכומים), באופן שיקעקע סופית את המהימנות שלה. בהצלחה, שירה זכריה, עו"ד