ודבר נוסף ששחכתי לשאול!!!!

  • שלום , אודה על מענה ותשובה
    ל | 04/05/2010 14:56

    ברצוני לתבוע רופא שהפר חסיון רפואי. איזה עו"ד מטפל בתביעה מסוג זה ? (אזרחי , רפואי , לדיני נזקין) ? והאם אפשר וכדי לתבוע גם את הקופה בה הוא עובד?

    • ודבר נוסף ששחכתי לשאול!!!!
      ב | 04/05/2010 14:58

      מה השכר שנהוג לתת? "שמעתי" שנהוג 10% מסכום הפיצוי ומה קורה במקרה ולא זוכים ?

      • תביעה בגין הפרת חיסיון
        עו"ד גיל קראוס | 04/05/2010 15:59

        צהריים טובים, מדובר בתביעה בתחום האזרחי. עורכי הדין שמטפלים בתביעות כאלו הם בדרך כלל עורכי דין בתחום הנזיקין או בתחום הרשלנות הרפואית. לגבי שכר טרחה, הדברים משתנים מעורך דין לעורך דין והכל תלוי בדברים שסוכמו ביניכם. אני יכול לומר לך שאם עורך דין יסכים לעבוד בתביעה כזו באחוזים, וודאי שלא יהיה מדובר באחוזים נמוכים כמו 10% כפי שציינת בשאלתך.

        • דבר נוסף
          כ | 04/05/2010 16:10

          אני חייבת לציין , שפניתי בעבר לעו"ד בתחום הרשלנות הרפואית לגבי הפרה של חסיון ועוד ציינתי שנמצאות ברשותי הקלטות בתגובה הם טענו , שאין מה לתבוע כי אין נזק. ורק בפורומים פה' גיליתי כי עצם ההפרה מצדיקה תביעה. האם באמת מדובר בדבר שהוא לא ידוע ? (ז"א שניתן לתבוע על עצם ההפרה של סודיות רפואית) או שהם ,כנראה, ידעו וניפנפו אותי באלגנטיות ?

          • תביעה בגין הפרת חיסיון
            עו"ד גיל קראוס | 05/05/2010 15:49

            בדרך כלל בתביעת נזיקין ללא נזק אין פיצוי מסמעותי, אך בהתאם לחוק הגנת הפרטיות, במידה והוכחה פגיעה בפרטיות, ניתן לקבל סעד גם ללא הוכחת נזק. יחד עם זאת, אינני מכיר את המקרה שלך לגופו והאם אכן עומדת לך עילת תביעה.

            • אני אציין את המקרה בתקווה שתוכל להשיב האם
              יש עילת תביעה | 05/05/2010 20:37

              הגשתי תלונה במשטרה על התעללות מינית בתוך המשפחה . ו בגלל מה שעברתי . הייתי אמורה להיות מטופלת אצל עובדת סוציאלית ולעבור טיפול פסיכותרפי. במין מרכז רפואי. בפגישתי הראשונה שואלת אותי העובדת הסוציאלית אם אסכים כי אמי תדע פרטים מתוכן שיחתנו , בתדהמה השבתי שלא וכי אמי ידעה עוד מילדות כי מתעללים בי אך לא רק שלא עזרה ועוד הגדילה לעשות והאשימה אותי (מדובר בגילאים 8 עד 12 ) . הבנתי שהאדם היחיד שיכול היה להעביר לאמי מידע כי אני מתכוונת לעבור טיפול באותו מרכז הוא רופא המשפחה שלי . אצתי רצתי לד"ר הנכבד (מצויידת במכשיר ההקלטה) ובשקט ושלווה שאלתי האם הפנה את אמי וגילה לה כי אני מטופלת במרכז? הד"ר החל לדבר בתוקפנות בין השאר אמר ," אנני חושב שאת חולת נפש , את יודעת להבדיל בין טוב ורע" ואישר כי אמיי יצרה אתו קשר(ומאין לה בכלל מי הרופא שלי ?!?) אך הוא סירב למסור לה מידע "ולכי תבעי את כל העולם מצידי" . טוב , לאחר זמן מה שוב שבתי לרופא הנכבר ושאלתי אותו האם ברצונו להסביר לי למה התכוון כשאמר "שאינו חושב שאני חולת נפש וכי אני יודעת להבדיל בין טוב ורע" אך הוא סירב להשיב. לבסוף רק אמר "לא גיליתי כי את מטופלת במרכז אך סיפרתי לה כי הפנתי אותך לקבלת עזרה (כביכול הוא אומר , רק לא אמרתי לה איפה והיא לבד ניחשה) . תבין את גודל החוצפה של החיה הזאת . כידוע למסור מידע רפואי חסוי זה דבר אחד אבל למסור מידע רפואי לאדם שהוגשה נגדו תלונה במשטרה זה כבר דבר אחר . ועוד בפגישת עימות! אומר לי המתעלל ." אני אזמין את הרופא שלך שיעיד שאת פסיכופטית!!! " . עכשו , כולי שמחה ואושר שהחיה תעיד ותכפיש את שמי . מה שמפריע לי שההגנה של האדם נגדו הגשתי תלונה יודע בוודאות כי משתלם וכדי לו להזמין רופא (בו נתתי אמון) להעיד , בידיעה ברורה שהוא ישב וילכלך וילכלך . עכשו משום הניחוח הפלילי (הפרעה לתהיליכי חקירה גילוי מידע חסוי) פניתי למשטרה. שאמרה לי מראש שאין לה כוונה לעסוק בנושא וכי שאכתוב מכתב למשרד הבריאות. במשרד הבריאות כבר הודיעה לי פקידה ,שאוציא כל אשליה שמשרד הבריאות יעזור לי וכי כדי שאפנה לקופת החולים בה הוא מועסק . פניתי ולא שמעתי מהם . הרופא מהיום הראשון ידע כי אני קורבן להתעללות מינית וחוץ מהתעניינות למדוע איני עוסקת בזנות כיאה לכל קורבן כמוני לא הביע כל טיפת עניין במצבי . מה שכמובן מפריע לי במיוחד ,שהוא עוד העז לתקוף אותי וברור כי לא מצא חן בעניו כי הגשתי תלונה . אני מאוד פגועה . ומרגישה שאני נמצאת במעגל של קורבנות. עליי לציין כי בשיחות מוקלטות אם אימי היא מציינת כי פנתה לרופא ודיברה אתו אך הוא סירב למסור מידע וכי במקרה ניחשה שאני מטופלת במרכז. מה עליי לעשות? האם נולדתי להיות תרנגולת כפרות אותה מסובבים סביב ראשים של אחרים?