תביעת נזיקין נגד המשטרה

  • תביעת נזיקין בגין האשמות שווא מצד המשטרה וביהמ"ש
    שומר חוק | 21/04/2010 17:01

    שלום. לפני כשנתיים נעצרתי ע"י שוטרי תעבורה בגין עבירה כלשהי. בבדיקה במסוף עלה להם שאני בשלילת רישיון. בפועל לא הייתי בשלילה. הם עיכבו אותי לחקירה, לקחו אותי בניידת לאת"ן ואחרי כמה שעות שחררו אותי וביקשו ממני להסדיר את העיניין (את חוסר התאימות בין מה שהמסוף מראה למציאות). על אף שהמצאתי בפני השוטרת הממונה על הנושא אישור מקורי מבימ"ש על כך שהיני בעל רישיון בתוקף וכי תקופת השלילה שהייתי בה נגמרה זמן רב קודם לכן, לא הסכימה השוטרת לשנות את המידע במסוף. לאחר פניה לנציב תלונות הציבור, באורח פלא העיניין הסתדר והמסוף השתכנע באמיתות גרסתי. שאלתי היא, האם ניתן לתבוע את מדינת ישראל נזיקין על עוגמת הנפש ועל הטרטור שעברתי בדרך להוכחת חפותי? אם כן, מה סביר שהיה גובה שכ"ט של העו"ד? תודה מראש על העזרה.

    • תביעת נזיקין נגד המשטרה
      עו"ד גיל קראוס | 21/04/2010 17:32

      צהריים טובים, צריך לבדוק מה מקור הטעות. תביעות נגד מדינת ישראל הן תביעות בעייתיות ורק במקרים באמת קיצוניים של רשלנות בית המשפט מחייב את רשויות המדינה בפיצויים. בכל מקרה, מאחר ולפי הבנתי לא נגרם לך נזק, אולי המקום המתאים לתביעה שכזו הוא בית המשפט לתביעות קטנות, ללא עורך דין.

      • מקור הטעות...
        שומר חוק | 21/04/2010 18:21

        על פי מכתב סיכום שקיבלתי מנציב תלונות הציבור, מקור הטעות הוא בהעברת מערכת המידע של בתי המשפט מהמערכת הישנה למערכת "נט המשפט". האם זו רשלנות? בעיניין הפגיעה, לא ברור לי למה אתה מניח שלא נפגעתי מהמקרה. אכן לא נפגעתי פיזית, אך קיים פה אלמנט חריך מאד של עגמת נפש (נסיעה בניידת, עיכוב לחקירה אל תוך הלילה) וכמו כן חודשים ארוכים של טרטור מצד המשטרה, ומבלי שהעיניין נפתר. האם לדעתך יש כאן עילה לתביעה? שוב תודה על זמנך.

        • תביעת נזיקין נגד המשטרה
          עו"ד גיל קראוס | 22/04/2010 16:37

          אין ספק כי האירוע גרם לך עגמת נפש רבה, אך בתי המשפט לא ממהרים לפסוק סכומים משמעותיים עבור עגמת נפש בלבד במקרים כאלו. יכול להיות שבית המשפט יקבע שמדובר פה ברשלנות, אך הסיכויים אינם גבוהים. בכל מקרה, אתה יכול לנסות ולהגיש את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, ללא עורך דין.