תאונת אופנוע

  • תביעה לתאונת אופנוע- תאונת עבודה
    עמרי | 18/04/2010 15:08

    לפני כשנתיים עברתי תאונת אופנוע בדרכי לעבודה, לא תבעתי עדיין מאחר ואני עדיין סובל מכאבי ברכיים, הרופא אומר שכרגע אין שום דבר שניתן לעשות ובעתיד כשהבעיה תחמיר רק אז יוכלו לטפל בזה (אבסורד אבל ככה זה...) רציתי לתבוע את הביטוח אך אמרו לי שאם אני תובע ובעתיד אזדקק לטיפולים יקרים לא אוכל לתבוע שוב או לקבל אזושהי עזרהאו השתתפות כספת מאף דרך. מה עלי לעשות? להמתין? לתבוע?

    • תאונת אופנוע
      עו"ד יקי רנד | 19/04/2010 11:24

      בעקרון, ניתן לתבוע עד 7 שנים מיום התאונה, אולם אינני משוכנע כי המתנה מתמשכת תועיל לך, מאחר ולא בטוח כי מצבך יוחמר במהלך תקופה זו (נאחל לך שלא). בכל מקרה, במידה ותגיש תביעה לחב' הביטוח, תוכל לטעון כי בעתיד תזדקק לטיפולים רפואיים, ודבר זה עשוי להתבטא בגובה הפיצוי, שכן הוצאות רפואיות עתידיות, מהוות ראש נזק לגיטימי ובר תביעה. גם אינני משוכנע כי אם תזדקק לטיפולי ברכיים, יהיה מדובר בסכום בו תישא מכיסך. נקודה נוספת, אשר לא העלית בשאלתך, הוא המוסד לביטוח לאומי. אינני יודע אם נקטת במסלול תביעה להכרה כנפגע עבודה, שכן במידה וביטוח לאומי מכיר בך ככזה, ניתן אף להגיש תביעה לנכות מעבודה ותוכל להיות זכאי להכרה רפואית של המוסד גם בטיפולים עתידיים. בכל מקרה, מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בנזיקין-ביטוח.