תאונת צומת

  • ייעוץ בקשר להסכם פשרה
    ליטל | 18/04/2010 12:08

    שלום, לפני כחודשיים מישהי נכנסה בי ברכב כשנסעתי בכביש ישר והיא פנתה שמאלה על מנת להשתלב בכביש בו נסעתי. מיד אחרי התאונה טענה שהיא לא יודעת איך זה קרה לה, התקשרה לבעלה ואמרה לו שהיא נכנסה במישהי ושמעתי שהוא התעצבן וצעק עליה. באותו יום בערב יצרנו איתם קשר כדי לנסות להגיע להסכם בלי לערב בכלל את הביטוח והם התחילו לשקר ודיברו מאוד לא יפה. מאז פניתי לביטוח אך הוא לא יכל לעזור שכן היא לא הודתה לכן נאלצתי להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. הדבר הביא להתעסקות שלי עם המון פרוצדורה ובירוקרטיה שלא הייתי מודעת אליה בכלל, לעוגמת נפש רצינית ואפילו פחד מלנסוע בכביש. כעת יצרה איתי קשר עורכת-דין מחברת הביטוח של הנתבעת בניסיון להגיע להסכם פשרה. בתביעה אני תובעת 800 שקל על עוגמת נפש והפסד ימי לימודים (אני סטודנטית). היא טוענת שזה סכום ששופטים בבתי משפט לא נותנים על עוגמת נפש ומוכנה לתת רק 200-300 שקלים. האם זה נכון? או שאפשר לדרוש יותר? כמו כן, לתביעה לא נכנס לנזק של האוטו המע"מ שכן עוד לא תיקנתי את הרכב.היא טוענת שגם את המע"מ השופט לא יכלול עד שלא תיקנתי את הרכב, ומוכנה להכניס את ה-330 ש"ח האלו (הנזק הוערך ב-2000) רק בהינתן קבלה. אני לא מעוניינת לתקן כרגע את הרכב אך לדעתי מגיע לי לקבל את הסכום כולו כולל המע"מ כי הנזק נעשה. האם היא צודקת? או שאפשר לדרוש בהסכם הפשרה גם את המע"מ? שאלה אחרונה- עורכת הדין טוענת שמכיוון שהמקום בו אירעה התאונה נחשב צומת, שופטים בד"כ מורידים 15% מסכום התביעה עקב "רשלנות תורמת". לי זה נשמע מגוחך שזה ייתכן במצב בו היה כה ברור שזו הייתה אשמתה כשאני מצידי נסעתי בזהירות המרבית ובמהירות די איטית ולא הייתה לי כל אפשרות למנוע את התאונה, אך אינני מבינה בזה אז אשמח גם להתייחסות לנושא הזה. המון המון תודה על העזרה.

    • תאונת צומת
      עו"ד יקי רנד | 19/04/2010 11:09

      אנסה להשיב לכל שאלותייך. נושא עוגמת הנפש בבתי המשפט נתון לשיקול דעתו של השופט, וקשה לדעת מראש, כיצד כל שופט ינהג בנושא זה. עם זאת, ניתן לומר, כי בתיק בו הנזק הממשי עומד על סדר גודל של 2,000 ש"ח, קשה לראות כיצד ביה"מ יפסוק עוגמת נפש בסכום המהווה כמעט מחצית התביעה, אלא אם כן באמת מדובר בעוגמת נפש חריגה וקיצונית. צאי מתוך הנחה, כי כמעט כל אדם אשר עובר תאונה, ונאלץ להגיע לבית המשפט במקום להסדיר זאת מחוץ לכותלי ביה"מ, סובל מעוגמת נפש כזו או אחרת, ועל כן, 300 ש"ח עבור עוגמת נפש נראה לי על פניו מתקבל על הדעת. המע"מ צריך להיות משולם לך גם אם לא תיקנת מאחר וכאשר תתקני בעתיד, תשאי בו. לגבי הרשלנות התורמת, הדבר תלוי בנסיבות התאונה, בעקרון טענתה איננה מופרכת, אם כי, לא בכל תאונה יש הכרח כי תתקיים רשלנות תורמת. יש לבחון בדיוק כיצד ארעה התאונה, והאם היית יכולה למנוע התאונה או להקטין חומרתה, וזאת ניתן ללמוד על פי מהירות נהיגתך, עירנותך, מיקום הנזקים ברכבים וכיו"ב. לדוג', במקרה בו כבר היית במרכז הצומת, והרכב הגיח מהצד ופגע לך בדופן, אז לכאורה אין כל רשלנות תורמת.