נכות רפואית/תפקודית לקטין

  • נכות רפואית ותפקודית לקטין?
    אמא | 13/04/2010 22:33

    שלום רב בני נפגע בתאונת דרכים כאשר היה בן אחת עשרה, בעמוד השדרה, וכעת נקבע לו על ידי רופא בית המשפט 10% נכות רפואית. רציתי לדעת אם הנכות שנקבעה היא רק רפואית (כלומר נזק קיים), או שיש נוסף לזה גם נכות תפקודית, ועל ידי מי נקבעת הנכות התפקודית אם יש כזו? (כלומר הפסד השתכרות לעתיד, כפי שעושים עם בוגר שהשתכרותו נפגעת). האם אפשר לקבל הסבר? האם יש כללים לגבי קטינים בנושא זה? שהרי הפגיעה בעמוד השדרה עלולה לפגוע בו בעתיד במידה וירצה לעסוק במקצועות שפגיעה מסוג זה לא תאפשר לו. תודה על כל הסבר.

    • נכות רפואית/תפקודית לקטין
      עו"ד זמירו עזמי | 14/04/2010 13:09

      אמא, שלום. בתביעות נזקין תאונות דרכים הנכות הרפואית נקבעת ע"י מומחה ביהמ"ש וביהמ"ש הוא הקובע הסופי בדבר. אולם הנכות התפקודית קרי השלכותיה של הנכות הרפואית על הנפגע מוערכת ע"י הצדדים אך הקביעה הסופית נעשת ע"י ביהמ"ש. אמא, בד"כ הנכות התפקודית זהה לנכות הרפואית ועד כמה וכמה כשמדובר בנכות אורטופדית ושל קטינים, אך ניתן לסטות ממינה למעלה ולמטה, ובעניין זה כל מקרה יבדק לגופו. על כן, דינו של קטין בפגיעה בכושר ההשתכרות והגריעה ממינו בעתיד כדינו של בגיר, אך מדדי החישוב ובסיס השכר משתנה, כאשר קטין החזקה וההלכה בעניין בסיס השכר שהולכים לפי השכר הממוצע במשק שהינו כ 7800 ש"ח נטו כיום לחודש. מקווה שעזרתי לך, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • תודה רבה על התשובה, עזרת לי מאד  לת
        אמא | 14/04/2010 18:28