נזק עקב צו הבאה

  • צו הבאה
    מיקה | 23/03/2010 17:39

    שלום רב, לא התיצבתי לדיון בבית משפט והוצא נגדי צו הבאה. כעבור מספר ימים שלחתי לבית משפט אשור מחלה וצו ההבאה בוטל. 6 מים לאחר בטול הצו...דפקו בביתי בשעה שש בבוקר 5שוטרים..בטענה שיש נגדי צו הבאה..אמרתי שהצו בוטל ובקשתי שימתינו עד לפתיחת המענה מבית המשפט בשעה שמונה בבוקר..אך הם סרבו ואילצו אותי לבוא עימם למשטרה.יש לציין כי אני בהריון בסכון גבוה והם התעלמו מכך לחלוטין..בחלוף שעתיים במעצר משטרה הוכח כי אני צודקת. שאלותי:- האם המעצר שבוצע חוקי? האם יש מקום לתביעת נזיקין?

    • נזק עקב צו הבאה
      עו"ד גיל קראוס | 24/03/2010 14:46

      מיקה שלום, כעיקרון, אם ביטול צו ההבאה אכן נמסר למשטרה על-ידי מערכת בתי המשפט ובכל זאת הגיעו לעצור אותך, בהחלט יכול להיות שעומדת לך עילת תביעה נגד המשטרה. קחי בחשבון שבכל מקרה, מאחר ותודה לאל לא נגרם לך נזק כלשהו, הפיצוי אם בכלל שייפסק לך לא יהיה גבוה.

      • גיל שלום,
        מיקה | 24/03/2010 15:01

        תודה רבה לתשובתך המהירה האם השפלה ליד שכנים,השפלה בתחנת משטרה ,סוכר שעולה, לחץ דם שעולה..ובכלל סיכון עובר כאשר השוטרים יודעים שמדובר בשמירת הריון,נזק ע"ס 440 ש"ח לדלת לא נחשבים לנזק?? ראוי לציין שאיני בעלת עבר פלילי..השוטרים ידעו זאת ובכל זאת 5 שוטרים עמדו אצלי במרכז הסלון וכל זה כנגד אישה בהריון..ולא הסכימו לחכות לפתיחת בית המשפט.. האם אינך רואה בכך נזק..?

        • נזקעקב צו הבאה
          עו"ד גיל קראוס | 25/03/2010 15:02

          צהריים טובים, מה שאת מתארת נמצא תחת ראש הנזק של עגמת נפש וניתן לתבוע בגין נזק זה. יחד עם זאת, בתי המשפט אינם ממהרים בדרך כלל לפסוק סכומים משמעותיים בגין עגמת נפש.