פסק דין

  • 4 שאלות בנושא קבלת הכסף מהנתבע לאחר פסיקת שופט.
    שי | 22/03/2010 14:24

    שלוםהיום הייתי בבית משפט השלום לתביעות קטנות בפ"ת.הנתבע לא הגיע לדיון,וגם לא הגיש כתב הגנה.בעקבות כך פסק השופט שהנתבע מחוייב לשלם לי את הנזק שהוא עשה לרכבי.[מדובר בסכום של 10,000 ש"ח].רציתי לשאול כמה שאלות בעניין:1.תוך כמה זמן הנתבע חייב להביא לי את הכסף?2.איך הפרוצדורה של נתינת הכסף?האם הנתבע יבוא אליי אישית וייתן לי את הכסף,או שהוא צריך להביא צ'ק לבית המשפט ומשם אני לוקח אותו?[כלומר איך אני אמור לדעת,מהיכן אני צריך לקבל את הכסף]3.במידה והנתבע לא מביא לי את הכסף,מה אני צריך לעשות,ותוך כמה זמן?4.האם הנתבע יכול לערער על פסק הדין,ובתוך כמה זמן הוא רשאי להגיש את ערעורו.בתודה מראששי

    • פסק דין
      עו"ד יקי רנד | 22/03/2010 16:26

      1. באופן מיידי במידה ובית המשפט לא פסק אחרת. 2. הנתבע צריך לשלם לך באופן אישי, בכל דרך תשלום מקובלת, לרבות המחאה, העברה בנקאית, מזומן וכיו"ב. 3. לתשומת ליבך, כי הנתבע לא יודע על פסק הדין, מאחר ולא התייצב לדיון במסגרתו ובעטיו ניתן פסק הדין. לפיכך, מומלץ להעביר לנתבע מכתב התראה כי עליו להסדיר תשלום פסק הדין באופן מיידי. במידה ולא יעשה זאת, תוכל לפתוח לנתבע תיק הוצאה לפועל. כיצד לפתוח תיק עליך לפנות לפורום הוצאה לפועל. 4. במקרה זה, ערעור לא רלוונטי, ובמידה והנתבע יחפוץ להחיות את התיק, בשל טעמים מוצדקים, הוא יצטרך להגיש בקשה לביטול פסק דין.

      • תודה רבה עו"ד רנד.  לת
        שי | 22/03/2010 19:39