חוק ההתיישנות

  • חוק ההתישנות
    עדי | 22/03/2010 10:20

    לא כול כך הבנתי האם התביעה שלי בטלה הוא שיש איזה שהוא סעיף בחוק שנזקף לזכותי. האם חברת הביטוח היתה צריכה להודיע לי שזמן התביעה עומד להסתיים

    • חוק ההתיישנות
      עו"ד זמירו עזמי | 22/03/2010 15:58

      עדי, שלום. שוב, תקופת ההתיישנות עפ"י חוק ההתיישנות הינה 7 שנים, ובמקרה של תאונת דרכים נזק גוף מניין השנים מתחיל מיום קרות התאונה, וכי אין בהליך המו''מ עם חברת הביטוח כדי להקפיא את מניין השנים כאמור, לא זו אף זו אין חובה בדין, ואף נפסק לא אחת כי אין חברת הביטוח (צד שני) לעורר את הנפגע "התובע" מתרדימתו ולהודיע לו כי תקופת ההתיישנות הולכת ונגמרת ושיקום ויתבע אותה כבר בטרם תתיישן תביעתו, הרי זה נוגד את האינטרס שלה. עדי, לתשומת לבלך, קטין יכול לתבוע עד גיל 25 היות ומניין תקופת ההתיישנות אצלו יכול להתחיל מגיל 18 והלאה, במידה והוריו לא תבעו אז בשמו ובמקומו את חברת הביטוח ושכעת הוא מעוניין לתבוע בעצמו. מקווה שעזרתי לך היטב, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.