האם קללה מהווה לשון הרע

  • האם לכנות עובד ציבור "מטומטם" עונה על לשון הרע?
    איתן | 22/03/2010 10:03

    שלום, זכור לי שלפני כמה שנים, התפרסם פס"ד על אדם שכינה שוטר כ"מטומטם", והוא, האזרח שנתבע ע"כ ע"י המדינה, יצא זכאי כי, השופט הכריע שלקרוא לשוטר מטומטם (או טומטום), אינו בבחינת העלבת עובד ציבור ואו הוצאת לשון הרע. אעריך מאוד אם תוכלו להפנותני בבקשה לפסיקה בעניין? רב תודות איתן

    • האם קללה מהווה לשון הרע
      עו"ד יקי רנד | 22/03/2010 16:57

      איתן שלום רב, פורום זה עוסק בשאלות הנוגעות לדיני נזיקין. נדמה לי שעירבת מין בשאינו מינו. "העלבת עובד ציבור", הנה עבירה פלילית, אשר יסודותיה מתגבשים ע"פ הגדרת העבירה והדין הפלילי הנוהג. לשון הרע, הנה עוולה נזיקית, אשר אומנם יכולה לצמוח מתשתית עבודתית זהה לעבירה הפלילית האמורה, אולם הגדרתה ויסודותיה שייכם למטרייה הנזיקית. לפיכך, זיכוי אדם בעברת העלבת עובד ציבור, אינו מעיד בהכרח כי על בסיס תשתית עובדתית זהה, לא היו מתגבשים יסודותיה של עוולת לשון הרע. ככלל, ע"פ הפסיקה, הטחת קללה בבן אדם, אינה מהווה לשון הרע, בשל תרבות הדיבור הירודה במחזותינו, אולם בכל מקרה ומקרה יש לבדוק את הקשרה של האמירה ואת נסיבותיה. אוכל להפנותך לפס"ד בו זכה עו"ד בתביעת פיצויים כנגד נתבע אשר כינה אותו "מטומטם", קללה אשרבנסיבות התיק הוותה לשון הרע. 21505/08 (שלום ת"א)

      • תודה לך ו...
        איתן | 22/03/2010 17:37

        האם לנסח מחדש ולפרסם את השאלה בפורום פלילי?

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 22/03/2010 17:57

          לא הגדרת בצורה מספקת מהי שאלתך, כך שאינני יכול להמליץ לך על פורום פלילי דווקא. במידה ושאלתך עוסקת באספקט הפלילי של העלבת עובד ציבור, עליך לפנות בצורה מסודרת לפורום הפלילי.