היערכות לתביעה

  • מספר שאלות לפני תביעה
    צח | 21/03/2010 01:27

    שלום, לפני שאני מגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות לגבי תאונה שעברתי יש לי מספר שאלות התאונה התבצעה בעת פניית פרסה שהנאשם ביצע רוורס בצומת ופגע בי שהייתי מאחריו שגם אני הייתי מעוניין לבצע פניית פרסה. השאלות: 1) ברשותי הקלטה של הנאשם שבו הוא אומר שניסתי לעקוף אותו מימין ואני פגעתי בו,אין אפשרות לעקוף מימין בעת ביצוע הפרסה כי יש מדרכה מצד ימין ואם אכן הייתי מנסה לעקוף אותו גם מצד שמאל אז המכה ברכב היית בצד השני,מה גם שבאותה הקלטה הוא מציין לקראת סוף השיחה שאולי הוא ישתתף איתי חצי חצי בעלות התיקון. האם זה מספיק הוכחה? 2) ההקלטה הנ"ל בוצעה ע"י סוכנת הביטוח שלי האם עלי להביא אותה לבית המשפט בתור עדה בתשלום? האם מספיק תצהיר שלה? יש לציין ששיחה אחת לפני שהיא הקליטה אותו הוא ציין בפניה שהוא ביצע רוורס בצומת ופגע בי האם זו עדות שמיעה שקבילה בבית המשפט? 3) מצאתי באינטרנט את החוק שמדבר על איסור ביצוע רוורס בעת פניית פרסה,האם עלי לציין אותו בכתב התביעה או שזה בעצם זלזול בשופט? 4) איתי ברכב היה עוד נוסע האם זה נחשב כעד אמין? האם בכלל שווה להתאמץ להביא את אותו נוסע להעיד? 5) האם צילומים של הצומת מספיקים לצירוף בתביעה או שגם עלי להוסיף שרטוט ידני של הצומת? תודה מראש!

    • היערכות לתביעה
      עו"ד יקי רנד | 22/03/2010 17:18

      נא הפנה שאלתך לפורום תביעות קטנות באתר

      • הם הפנו אותי לפה :)
        צח | 22/03/2010 17:46

        השאלה עלתה שם בפורום והם הפנו אותי לפורום הזה.

    • היערכות לתביעה
      עו"ד יקי רנד | 22/03/2010 18:08

      1. הקלטה בה הנתבע מציע להשתתף בעלות תיקון רכבך, עשדויה בהחלט לתרום לתביעתך וכדאי לעשות בה שימוש. 2. אין חובה להביא את סוכנת הביטוח כדי שתעיד על ההקלטה, מאחר ובביה"מ לתביעות קטנות עסקינן, אשר אינו מחויב לסדרי הדין הנוהגים בבתי המשפט האזרחיים. עם זאת, יש מקום לזמן סוכנת הביטוח להעיד על כך, כי הנתבע הודה בפניה כי הוא האחראי לתאונה. 3. אינני מכיר חוק האוסר ביצוע נסיעה לאחור במהלך פניית פרסה, אך אם מצאת סעיף רלוונטי, בהחלט תוכל להפנות בית המשפט לסעיף זה, ואין מדובר בזלזול בשופט. 4. בעקרון כל עד, תהא הזיקה בינך לבינו אשר תהא, הנו רלוונטי לתביעה, ויש מקום לזמנו. כמובן שאם מדובר באדם קרוב אליך (בן משפחה,חבר), אזי, משקל עדותו הנו נמוך ממשקל עדותו של אדם אשר אין לו נגיעה לענין. 5. ניתן להסתפק בצילומים, אולם כדאי לתמוך הצילומים בשרטוט (אפילו בגוף התמונות), אשר ימחיש נסיבות התרחשות התאונה.

      • אין תקנה..
        צח | 22/03/2010 19:31

        אין תקנה שמדברת בבירור על נסיעה ברוורס בעת ביצוע פרסה זאת התקנה שמצאתי: 44. ( א ) לא יפנה נוהג את רכבו כדי להסתובב ולנסוע בכיוון הנגדי (להלן פניית פרסה) אלא בנסיבות שאין בהן הפרעה לתנועה או סיכון לעוברי דרך, ולא יפנה כאמור כשהוא מתקרב לעקומה או לפסגה תלולה או במקום שרכבו אינו נראה לעיני נוהג רכב אחר המתקרב מכל צד שהוא. ( ב ) בכפוף לאמור בתקנת משנה (א ), מותר לפנות פניית פרסה לשמאל מנתיב לפניה שמאלה ומכל נתיב אחר שלא הוצב בו תמרור או סימון האוסר פניית פרסה. 45. נוהג רכב לא יסיעו אחורנית אלא, אם יש צורך בכך, ובמידת הצורך, ולאחר שנקט באמצעים הדרושים בנסיבות הקיימות כדי למנוע- (1) סיכון או פגיעה. (2) הפרעה.כדאי לצרף אותה לתביעה?תודה