תאונת פגע וברח

  • לעו"ד, בנושא: פגע וברח
    רון | 20/03/2010 20:53

    שלום רב. אתמול הבת שלי בת 17 יצא מביה"ס, עמדה במעבר החצייה, לחצה בלחצן לקבלת הירוק וכשזה הגיע התחילה לחצות ולפתע הגיע רכב במהירות הבת הושיטה ידיים קדימה והרכב שנסע מהר פגע בה בידיים ובבטן, והבת נפלה לכביש, הרכב האט לשנייה עקף אותה והמשיך, לא עצר להגיש עזרה ולשאול למצבה. נהגת ברכב אחר שעברה במקום צעקה לבת תרשמי את מספר הרכב והמשיכה בנסיעה. כשהיא כואבת ונסערת הספיקה הבת לרשום את מספר הרכב בעודו בורח (למרות שיש 7 ספרות לטענת הבת יש סיכוי שטעתה ברישום מס' הרכב) הבת התיישבה במדרכה למספר דקות קמה והלכה הביתה, ורק מהבית התקשרה שנגיע בשל הכאבים, לקחנו את הבת למרפאה בקופת חולים והרופא החליט לשלוח אותנו למיון, במיון הבת עברה בדיקת שתן, ודם ונבדקה ע"י רופא כירורג ואורטופד בשל כאבים בידיים ובאזור הבטן, ונשלחה לאולטרסאונד, וצילום בטן. כל הבדיקות לשמחתנו תקינות וללא ממצא, וחשוב להישאר במעקב של רופאת הילדים בעיקר בשל כאב חד שיש ונשאר לבת באזור הבטן. ------------------- 1. לאור הנסיבות הנ"ל - מה נכון לעשות, כיצד יש לפעול לתפיסת הנהג. 2.במקרה ורישום מס' הרכב לא מדויק - כיצד יהיה ניתן לאתר את הרכב. 3.האם גם במקרה שהסתיים ללא פציעה מסכנת חיים יש לדווח במשטרה 4.במקרה שיש קושי באיתור הנהג האם הפנייה במשטרה מתבטלת. 5. מתנצל על התמימות, האם בנסיבות הנ"ל שלא נגרם נזק מסכן חיים מלבד צלקת נפשית ובקושי פרטים אודות הנהג, יש אפשרות לתביעת גורם/גוף מסוים ?? ------------------ בתודה מראש בברכה

    • תאונת פגע וברח
      עו"ד יקי רנד | 22/03/2010 17:42

      יש לפנות למשטרה ולמסור לה את מס' הרישוי של הרכב הפוגע, על מנת שתפעל לאתר בעל הרכב הפוגע ו/או הנהג. לאחר שהמשטרה תברר פרטי הרכב, ניתן יהיה לאמת אותם עם בתך ולבדוק אם יש התאמה, לרבות סוג הרכב וצבעו. במידה ויתברר כי מס' הרישוי אשר רשמה אינו נכון, ניתן לנסות להיעזר בעדיי ראיה, אם היו כאלו במקום התאונה, או באמצעות מצלמות אשר מוצבות בקרבת מקום התאונה, ככל שהוצבו. אם לבתך נגרם נזק, ופרטי הרכב הפוגע לא יתבררו, ניתן יהיה להגיש תביעה כנגד "קרנית", אשר הנה הגוף האחראי על פיצויים של נפגעי תאונות דרכים אשר אינם יכולים לקבל פיצוי באמצעות תביעה רגילה לחברת הביטוח של הרכב הפוגע (בין היתר מאחר ופרטיו חסרים).