נזקי רטיבות בדירה

  • נזק לדירה
    אריק | 16/03/2010 15:57

    הצנרת הליקויה של השכן פגעה-הרטיבה את הקיר והקיר הוא אחרי שיפוץ!!!. איך לגרום לו לתקן?

    • נזקי רטיבות בדירה
      יניב גל | 16/03/2010 21:14

      בשלב ראשון מומלץ, כי תיוועץ עם סוכן הביטוח שלך (אם רכשת פוליסה לביטוח הדירה), אשר ידאג לפנות לשכנך ולמבטחו (ככל שיש כזה). אחרת מומלץ, כי תפנה ישירות לשכן (אשר בוודאי גם החל לפעול לתיקון נזקי הצנרת שנגרמו לו, ואם רכש פוליסת ביטוח לדירתו, בוודאי שכבר הפעיל את הפוליסה, ואז ייקל עלייך), בדרישה שיתקן את הנזק שנגרם לדירתך. אם אין מבטח רלוונטי, כדאי לפנות לשמאי, לצורך קבלת חוות דעת על גובה הנזקים שנגרמו לך, לרבות רכיב של שכירות חלופית למשך תקופת ביצוע התיקונים (במידה ונגרם נזק משמעותי). לאחר מכן תוכל לבחון את האפשרות לפנות לעורך דין, או להגיש את תביעתך בבית משפט לתביעות קטנות (בסכומים של עד 31,200 ש"ח). במקרה שיש לשכן ביטוח רלוונטי, הכולל פיצוי בגין נזקי צד שלישי, תוכל לתבוע את המבטח במישרין, מכוח הוראת סעיף 68 לחוק חוזה הביטוח. בכל מקרה בו העניינים מתחילים 'להסתבך', מומלץ כי תפנה לעורך דין המתמחה בתביעות נזיקין, על מנת למצות את זכויותייך בצורה הטובה ביותר.