תאונת עבודה

  • הליך משפטי
    ENBALI | 17/02/2010 10:35

    שלום רב שאלתי היא: קיימות ברשותי תעודות רפואיות על תאונת עבודה מלפני כ3- שנים אציין שנשרטתי קלות בחזה על-ידי כלב(לא ננשכתי כלל ואיני יכולה להוכיח נזק) בבית שבו עבדתי כמטפלת בקשישה. תבעתי את המוסד לביטוח לאומי קיבלתי מענק חד-פעמי +מענק נכות. נכותי היא 10%.מענק הנכות הוא בסביבות ה-9.000 ש"ח. כרגע אני מעוניינת להגיע עם התעודות הרפואיות לבית המשפט על-מנת לתבוע את האחראים.השאלה היא שבכל התעודות הרפואיות שקיימות הרופאת משפחה כתבה "שלפי דבריי נפגעתי בתאריך...." רופאת המשפחה לא בדקה את מצבי הגופני על-מנת להוכיח את תלונותי. בעל הכלב הגיע לא פעם לביתי על-מנת לשלם הוצאות רפואיות ולא הסכמתי מאחר והדעתי שאני תובעת ,עברו 3 שנים התייעצתי עם מספר עורכי דין ועדיין לא מוכנים לייצג אותי מאחר ואין הוכחות שאכן נגרם לי נזק כבד.בעל הכלב אף פינה אותי לבי"הח והחזיר אותי לא אושפזתי ולא נגרם לי שום נזק בנוסף קיבלתי 7 ימי מחלה. את 3 חודשי המחלה הנוספים לקחתי על דעת עצמי והקשרתי זאת לכלב. 1.האם אוכל לתבוע שישלמו לי הוצאות וכ'ו?? 2.האם בכלל כדאי להגיע לבית משפט עם עניין זה ומהן ההשלכות אם אפסיד?? 3. בנוסף אני חד-הורית האם יש סיכוי שאיהייה "מסכנה" בעיני המערכת השיפוטית ובכך אקבל כסף?? 4. האם בכלל כדאי להתחיל הליך משפטי? אודה לך מאד מאד אם תתני לי תשובה לכתובת המייל. בכבוד רב.

    • תאונת עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 17/02/2010 15:34

      צהריים טובים, אדם אשר נפגע עקב תקיפת כלב, זכאי להגיש תביעה נגד בעלי הכלב בגין הנזקים שנגרמו לו. הנזקים כוללים הפסדים בפועל כמו הוצאות רפואיות והפסדי שכר וכן פיצוי בגין עגמת נפש. במקרה כמו שלך, כאשר נותרה לך נכות, וודאי כי מומלץ שתגישי תביעה נגד בעלי הכלב. אני מציע כיע תתייעצי בעניין עם עורך דין בתחום הנזיקין.