גרימת נזק תחת השפעת סמים

  • גרימת נזק לרכב בזדון
    פנינה | 15/02/2010 13:57

    שלוםאני גרה בכפר קטן עם בעלי והוריו.לפני מספר שבועות  אחת מתושבי הכפר ,מכר של בעלי,התחיל להתקשר אלינו ולבקש מבעלי טובות כגון יציאות משותפות מהכפר ושתית קפה ,הכל למתרות בילוי משותף . בעלי לא מצא זאת לנכון במיוחד לאור הסיבה שאותו האדם רווק וכרגע ללא עבודה קבועה לכן כמויות הזמן הפנוי בין השניים שונה.כך המשיכו הצלצולים והדפיקות בדלת (לפעמים בשעות לילה מאוחרות) ,כאמור,מספר שבועות.העיניין נגמר בכך שלפני כמה לילות דפק אותו "מכר" בדלת כשהבחין שאנו בבית אך לא עונים ,הוריד את פקקי החשמל של הבית וניפץ את זכוכיות רכבו של בעלי ושל חמי.אנו מתכננים להגיש תביעה משפטית והנה שאלותי:האם יורא פסק הדין עליו לשם את הזק גם עם היה תחת השפעת סמים קשים?כיצד נדע שאנו נקבל את כספינו ממנו למרות שהוא אינו עובד?תודה רבה לכם מראש.פנינה

    • גרימת נזק תחת השפעת סמים
      עו"ד יקי רנד | 15/02/2010 14:52

      השפעת סמים לכשעצמה, כטענת הגנה מפני תביעת נזיקין- לאו טענה היא. אם "המכר", סימם עצמו, ולאחר מכן גרם לנזקים בביתכם, בשעה והוא תחת השפעת הסמים, הרי שאינני רואה שופט אשר יפטור אותו מאחריותו הנזיקית. רק אם יצליח להוכיח "המכר", כי סומם כנגד רצונו, וכי לא היתה לו כל יכולת שליטה על מעשיו, תהיה בידו הגנה חלקית, אולם בכל מקרה דומה כי אין זה המצב בענינכם. באשר ליכולתכם לממש פסק הדין, הרי שתוכלו לבקש סעד זמני הולם מבית המשפט (כגון עיקול על כלל נכסיו), אשר יבטיח את יכולתכם לממש את פסק הדין בבוא העת, אולם במידה ומדובר באדם חסר אמצעים, המימוש בעייתי יותר.