יהיה טוב

  • האם זו לשון הרע ?
    ס. | 11/02/2010 13:27

    לשון הרע תוכן הפניה:שאלה :נפרדתי מבן זוג עימו חייתי 3 שנים ובידי מסמך חתם על ידו שהוא הוליך אותי שולל והטעה אותי באשר לכוונותיו. הייתיבאמצע ה-40 היה מדובר על אימוץ ילד גדול , הוא יצר אשליה בכאילו כוונתו לחיים מלאי המשכיים, קרא לי אשתי והגדיר עצמו כבעלך שדוג לך הגם שלא היינו נשואים רשמית, שלח אוי לחפש בית לקניה וביקש להמשיך מגורים. רק לא ידעתי שהכל הצגה והכל התפוצץ לי בפנים. חליתי כתוצאה מכך, לקיתי בהלם ופוסט טראומה ועוד . בהמשך נחם מסמך פשרה על סכום מגוחך בעיני , וזאת כי קרובים רחוקם דרשו ממני לא לתבוע אותו וכו' אבל כמובן שכולם נעלמו אחר כך... בסוף המסמך המתאר את השתלשלות העניינים יש סעיף אחד בו כתוב כי הצדדים לא יכולים להראות או פרסם ללא ידיעת הצד השני. ל א כתוב שיש צורך בהסכמה אלא בהודעה . לצערי, בגלל המשחק שלו בחיים שלי - נותרתי ללא יכולתת לאמץ כי לבד איני יכולה להיות משפחה אומנת או מארחת ולא רלבנטי לי לאמץ ילד לבד גם בשל גילי ובעיקר מצבי הבריאותי והכלכלי שהתדרדר מאז מאוד . אני מעוניינת להחזיר לו ממש ככה .אני יודעת שיש לו חברה . אני רוצה לאתר אותה ולהשאיר בתיבת הדואר שלה על שמה צילום של המסמך כדי שתדע עם מי היא חיה כי ברור לי שהוא הסתיר ממנה כמו ג ם שידוע לי ששיקר על היחסים שלנו ומישכם. כן, אני בפירוש רוצה להביך אותו ושירגיש רע לא פחות ממני לאחר שאמר לי במצח נחושה ששיקר ביודעין כטקטיקה שיהיה לו שקט והבטיל לי לחיות יחד ולקנות בית והכל ואז בבת אחת הפך את עורו והתנהג בטירוף. כמובן שמקביל למעה אשלח לו הודעה כתובה במייל ובטלפון ואף אני יכולה להעביר הודעה אל ביתו לפםי הכתובת הרשימית במשרד הפנים שם הוא כבר לא נמצא רק שמו על הדלת אך הוא לא נמצא שם בפועל כבר זמן רב . האם זוהיעבירה על חוק לשון הרע ? אני יודעת שרק מעשה כזה יאפס אותי בחזרה . זו אולי נשמעת לכם נ ק מ נ ו ת לשמה אך חיי נפגעו בצורה בלתי הפיכה וגורלי נחרץ כך להיוותר ללא ילדים . תודה מראש

    • יהיה טוב
      אופטימית | 11/02/2010 13:55

      ראשית את יכולה לכתוב לחברה שלו מתוך רצון טוב לעזור לה לא ליפול בפח כמוך. שנית, הסתכלי הלאה וחשבי מה למדת מהחוויה שעברת והפיקי לקחים. עם חשיבה ועשיה חיובית ואופטימית תשיגי כל מה שתרצי. בדוק! בהצלחה ובשורות טובות!

    • תקחי עו"ד בדיני משפחה ותתבעי אותו
      ככ | 11/02/2010 14:29

      יש הפרת הבטחת נישואין - אפשר גם על הפרת הבטחה להביא ילדים לעולם

      • וזו השאלה האם הפניה אליה איננה הוצאת לשון הרע
        ס | 11/02/2010 15:13

        וזוהי אכן שאלתי האם לכתוב לה איננו לשון הרע .

    • לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 11/02/2010 15:45

      צהריים טובים, אינני בטוח שזו לשון הרע אך בהחלט יכול להיות שמדובר בהפרת הסכם על כל המשמעויות שלה וכן בפגיעה בפרטיות. צריך לראות את המסמך כולו על מנת לתת לך תשובה הולמת. אני מציע שלא תעשי דבר לפני שאת מקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין, על מנת שלא תעשי פעולות שיפגעו בך עוד יותר.