חובת דיווח

  • חובת הדיווח בעסקת מקרקעין עקב הסכם גירושין
    רועי | 12/05/2011 14:55

    האם קיימת חובת דייווח לרשות המס כאשר מודבר בהסכם שניתן לו תוקפף של פ"ד על-ידי בית המשפט בדבר העברת מחצית הזכויות של הגבר לאשה ?

    • חובת דיווח
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 13/05/2011 11:11

      ככלל כל העברה מהווה עסקה במקרקעין למעט ירושה והעברה מכח פס"ד לגירושין. שאינם ארוע מס. להלן דבר המחוקק: "העברת זכויות בזכות במקרקעין או בזכות באיגוד במקרקעין, הנעשית על פי פסק דין שניתן אגב הליכי גירושין, לא יראוה כמכירה או כפעולה באיגוד לענין חוק זה, בין אם היא העברה בין בני הזוג ובין אם היא העברה מהם לילדיהם. ובמכירת הזכות במקרקעין או בפעולה באיגוד מקרקעין על ידי מי שהועברו לו הזכויות בזכות במקרקעין כאמור, יהיו שווי הרכישה של הזכות ויום רכישתה, לרבות לענין סעיף 7א, שווי הרכישה ויום הרכישה שהיו נקבעים לפי הוראות חוק זה או לפי הוראות הפקודה, לפי הענין, אילו נמכרה הזכות או נעשתה הפעולה על ידי מי שהעביר את הזכויות בה." בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • רישום העברה אגב גירושין
        raoul | 13/05/2011 13:58

        כהשלמה לדברי עו"ד המלומד - אכן העברה אגב גירושין אינו אירוע מס ולכן לצורך רישום הבעלים בלשכת רישום מקרקעין אין צורך להביא אישורי מיסים (שבח ורכישה) מאחר שאין המדובר באירוע מס. עם זאת בתקנות הרישום ישנה הוראה המחייבת את אישור העירייה (שאין חובות במיסים עירוניים על הדירה כגון ארנונה והיטל השבחה) לצורך הרישום בטאבו (הדבר קצת תמוהה אבל ככה זה). לכן לצורך הרישום יש להצטייד בפסד דין מקורי, ואישור העירייה לצורך רישום הבעלות על שם אחד מבני הזוג.