משום מה לא עבר מנסה שוב

  • דוח מס שנתי - ממליץ ללכת ללשכות ההדרכה!
    חן | 05/05/2011 10:33

    לכל העוסקים והעצמאיים  למיניהם,כמו כולם אני נדרש להגיש דוח מס שנתי.אני שכיר ועוסק פטור והיו לי הרבה שאלות לגבי הדוח וכיצד למלא.לאחר בירור קצר עם כל מיני רואי חשבון הבנתי שזה יעלה לי בין 800-2000 שקל תלוי באגו ומצב רוח של מי שנפלתי עליו (אין שום הסבר לפער המחירים)בכל מקרה החלטתי להתעמק קצת בעצמי, קראתי באינטרנט ומה שבאמת עזר לי זה ללכת ללשכת ההדרכה של מס הכנסה, שם ישבו איתי ותוך 20 דקות אמרו לי בדיוק באיזה משבצת מה למלא.צריך להכין כמה טפסים:אם אתם גם שכירים - תקחו אתכם טופס 106אם יש לכם פקמ בבנק תוציאו באינטרנט באתר של הבנק טופס מסאם יש לכם תיק מניות תוציאו טופס 867, אני ביקשתי דרך האתר של בית ההשקעות וקיבלתי אותו תוך יומיים.אחר כך הלכתי שוב בשביל לשאול עוד כמה שאלות ולוודא - בשני המקרים היו מאוד נחמדים ומאוד מועילים.אל תפחדו ואל תתנו לכל מיני רואי חשבון להלך עליכם אימים שייקנסו אותכם. אם תהיו ישרים עם מס הכנסה לא יקרה לכם כלום.זה סתם בירוקרטיה וטופסיאדה שצריך למלא ולשכוח מזה.

    • משום מה לא עבר מנסה שוב
      חן | 05/05/2011 10:34

      לכל העוסקים והעצמאיים  למיניהם,כמו כולם אני נדרש להגיש דוח מס שנתי.אני שכיר ועוסק פטור והיו לי הרבה שאלות לגבי הדוח וכיצד למלא.לאחר בירור קצר עם כל מיני רואי חשבון הבנתי שזה יעלה לי בין 800-2000 שקל תלוי באגו ומצב רוח של מי שנפלתי עליו (אין שום הסבר לפער המחירים)בכל מקרה החלטתי להתעמק קצת בעצמי, קראתי באינטרנט ומה שבאמת עזר לי זה ללכת ללשכת ההדרכה של מס הכנסה, שם ישבו איתי ותוך 20 דקות אמרו לי בדיוק באיזה משבצת מה למלא.צריך להכין כמה טפסים:אם אתם גם שכירים - תקחו אתכם טופס 106אם יש לכם פקמ בבנק תוציאו באינטרנט באתר של הבנק טופס מסאם יש לכם תיק מניות תוציאו טופס 867, אני ביקשתי דרך האתר של בית ההשקעות וקיבלתי אותו תוך יומיים.אחר כך הלכתי שוב בשביל לשאול עוד כמה שאלות ולוודא - בשני המקרים היו מאוד נחמדים ומאוד מועילים.אל תפחדו ואל תתנו לכל מיני רואי חשבון להלך עליכם אימים שייקנסו אותכם. אם תהיו ישרים עם מס הכנסה לא יקרה לכם כלום.זה סתם בירוקרטיה וטופסיאדה שצריך למלא ולשכוח מזה.