דמי לידה והנגזרות מהם

  • מס הכנסה על דמי לידה
    נעמה | 31/01/2011 19:12

    מסתבר שבשנת 2010 ניכו לי במקום העבודה מס הכנסה על בסיס חודשי ולא שנתי וכי עליי לקבל צ'ק מהמעביד ע"ס 4000 ש"ח, בלי קשר נאמר לי ע"י מנהלת החשבונות שאח"כ אני אמורה לפנות למס הכנסה לתיאום מס, כיוון שבמקום העבודה לא דווח על דמי הלידה שקיבלתי למס הכנסה וכנראה שאצטרך לשלם עוד מס הכנסה, רציתי לשאול: 1. האם הם לא אמורים לעשות זאת באופן אוטומטי ע"פ חוק? 2. במהלך החופשת לידה ביקשתי להפריש תשלומים לקרן השתלמות וביטוח מנהלים והמעביד החליט כי את החישוב יעשו לפי שכר הנמוך ב- 2000 ש"ח מהברוטו שקיבלתי עד כה, האם מותר לו? 3. במשך תקופה דיי ארוכה שקדמה בכלל להיריון , המעביד הפריש לי לקה"ש וביטוח מנהלים לפי ברוטו הנמוך משמעותית מהסכום האמיתי, ורק אחרי שהערתי העלה קצת וזה עדיין לא היה תואם מציאות ורק אח"כ עשה חישוב לפי כל חודש בחודשו. האם יכולה לבקש שיפריש רטרואקטיבית?

    • דמי לידה והנגזרות מהם
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 02/02/2011 19:38

      שאלות 2 3 נא פני לפורום דיני עבודה. לעניין חישוב המס, הביטוח לאומי נוהג לנכות מס מינימלי, והמעביד אינו במשחק, כך שמי שמגיש דו"ח בדרך כלל נאלץ להשלים. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • המשך לשאלה
        נעמה | 02/02/2011 21:12

        העניין הוא כזה, מסתבר שהמעסיק צריך להחזיר לי כ- 4000 ש"ח עבור שנת 2010 כיוון שבטעות ניכו לי מס בחישוב חודשי ולא שנתי. (הוא צריך לקבל החזר ממס הכנסה ואני מהמעביד). היום הבנתי שמנהלת החשבונות יעצה להם לא לתת לי החזר כיוון שגם ככה אני צריכה לשלם מס על דמי הלידה שקיבלתי ולכן זה יתקזז ( בהקשר הזה - אני אמורה לפנות למס הכנסה ולמר להם שינכו לי מס מהדמי לידה?). לטעמי, אני צריכה לקבל מה שמגיע לי ולשלם למס הכנסה מה שמגיע לו ולא לעשות כל מיני קןמבינות... האם יש אמת בדבריי? אני בכלל לא מבינה איך זה עובד. מה עליי לומר למעביד?