עוסק זמני

  • עסקת אקראי
    קרי | 17/01/2011 23:49

    שלום, אני חושב להתקשר בעסקת יעוץ פיננסי עם חברה לחודש עד חודשיים. אני כעת לא עובד, אין לי תיק במס הכנסה או במע"מ ולא ברור אם יהיו לי הכנסות נוספות השנה משכר או יעוץ. לכן בשלב זה איני מעונין לפתוח תיק במ"ה או במע"מ. האם אוכל לדווח על עסקת אקראי. אם כן מה הפרוצדורה מול מע"מ ומול מס הכנסה? תודה רבה

    • עוסק זמני
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 22/01/2011 20:13

      ראשית הדבר לא מומלץ, כי לא תוכל לדרוש הוצאות כנגד ההכנסות ולא לקזז תשומות. אם עדיין זה רצונך, יש לוודא שהמשלם מוציא לך חשבונית עצמית (אתה לא תריך לבקר במע"מ, כי נושא עסקת אקראי לא רלבנטי למקרים אלו) ויהיה עליך לבצע תיאום מס במ"ה, אחרת ינכו לך 45%. יש לקחת בחשבון את עניין הביטוח הלאומי, שאם המשלם לאמנכה יתכן וחובה עליך לפתוח תיק. ברר בפורום ביטוח לאומי. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • עוסק זמני
        קרי | 22/01/2011 20:46

        יצחק תודה, לגבי חשבונית עצמית לעניין עסקת אקראי- על מנת לעמוד בתקנה 6א עלי לעמוד ב2 תנאים במצטבר לצורך קבלת חשבונית עצמית: 1. מקבל משכורת/קצבה/גמלה - אני לא עומד בסעיף זה. 2. עמידה ברשימה - אני עומד בסעיף זה. א) אם אני לא עומד בסעיף הראשון האם מקבל השרות רשאי להוציא לי חשבונית עצמית. ב) האם יש אופציה שמקבל השרות לא יוציא חשבונית עצמית ואז אגיש לו טופס עסקת אקראי של מע"מ? מה הדין במקרה זה במ"ה (האם אוכל רק להגיש דוח בסוף שנה ללא פתיחת תיק?) מה הדין בביטוח לאומי (איך ניתן לבצע את הדיווח והתשלום על ההכנסה מעסקת האקראי?) ג) בעסקת אקראי - האם אוכל לבצע 2-3 עסקאות אקראי בשנה (ברצף)? תודה רבה! ב. לגבי עסקת אקראי - מה הדין