מס רכישה ומס שבח

  • מס רכישה ומס שבח
    רון | 08/01/2011 21:57

    לפני כ-3 שנים הצטרפתי ל-2 קבוצות רכישה שונות. בגין כל אחת מהעסקאות שילמתי מס רכישה על הקרקע. נכון להיום עדיין לא קיבלנו היתר בניה ל 2 הקבוצות. לאחרונה רכשתי דירה מקבלן סך 900 אלף ש"ח. שאלתי , האם חל על הדירה הנוכחית מס רכישה? ( נכון להיום אין ברשותי דירה למעט 2 קבוצות רכישה )ואם כן מה גובה המס? שאלה נוספת היא האם נכונה הטענה שמכירת דירה שנרכשה מקבלן ונמכרת טרם קבלת טופס 4 חל מס שבח ( למרות שלא נמכרה דירה במהלך 4 שנים האחרונות?) בעוד שמכירת דירה לאחר טופס 4 פטורה ממס שבח בתנאי שלא נמכרה דירה ב 4 שנים האחרונות?

    • מס רכישה ומס שבח
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 10/01/2011 11:03

      דירת מגורים לעניין מס רכישה כווללת דירה בנוייה, או דירה שיש עימה התחיבות המוכר לסיים את הבנייה. כפי שתיארת אצלך אין הדבר כך (אלא אם רשויות מס שבח יטענו כי רכשתם דירה גמורה, מה שכנראה לא קרה אצלכם) ולכן זוהיא דירתך הראשונה. לעניין מס שבח, דירת מגורים מזכה, צריכה להיות בין היתר, עם טופס 4 ומחוברת לחשמל. למרות האמור, אם תוכיח (וידאו, אישור מהנדס/אדריכל) כי בניית הדירה הסתימה והיא ראוייה למגורים, וטופס 4 מתעכב מסיבות אחרות (חוב לעירייה וכו') עדיין תוכל להיכנס לפטור. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים