לא רק זה האסמכתא מכוונת לס' 7 וס' 1 לחוק מיסוי מקר

  • שאלה מעניינת שהופיעה בבחינת לשכה
    חברות ומיסוי מקרקעין | 12/11/2010 10:49

    בוקר טוב ראיתי את השאלה הבאה בבחינה האחרונה שהיתה, ושאלתי אתה גם בפורום דיני חברות לאור העניין שבה, שניסוחה הוא בערך כך ויש מספר סוגיות המעניינות אותי, אני מקווה שתוכל בבקשה לשפוך עליהן אור : לחברה בע"מ יש נכס יחיד והוא בניין משרדים המשמש להשכרה, ובעלי המניות מבקשים למכור את מניותיהם. אלה הם הנתונים. השאלה היא האם מדובר באירוע מס? על פניה זו שאלה מדיני מיסוי עם אוריינטציה למיסוי מקרקעין, היה לנו ויכוח אקדמי (:)) באשר למוסכמת יסוד שנשמח להארתך. האם עצם העובדה שבעלי מניות בחברה מוכרים את מניותיהם מחייב מכירת נכס שבידה או כל נכסיה, שמא הנכסים אך פוטנציאלית יכולים להקנות למשל לבעל המנייה זכות לדיבידנד מפירות ההשכרה וכיו"ב תלוי מה התקנון וכיו"ב, האמת היא שלהבנתי היתה תשובה שגורסת כי לא מדובר באירוע מס, כיוון שמדובר במכירת מניות (אך זו לא התשובה הנכונה), ו3 תשובות שאחת גורסת כי זהו אירוע מס לענין מס שבח בלבד, אחרת לעניין מס רכישה בלבד ואחרת לעניין מס שבח ומס רכישה. לפ מיטב ידיעתי (בשלב זה :)), במידה ואכן יש כאן מכירה גם של נכס המקרקעין הרי שאירוע המכירה ממוסה במס שבח, לא תוארה בשאלה הסיטואציה של הרכישה ודומה כי שואלים על עצם המכירה, ולכן מה הנפקות של מס הרכישה, אלו יותר שאלות מיסויות, אך הסוגיה התאגידית לעיל מעניינת כאמור, האם אומנם מכירת מניות מחייבת מכירה דה פקטו של הנכסים ובמקרה זה נכס המקרקעין (על הנפקויות המיסויות הכרוכות בכך), שמא הבעלים החדשים לא יהוו נכסי החברה, מבלי שיהא צורך במכירתם. אנא לתשובתך המלומדת והמנוסה אודה

    • לא רק זה האסמכתא מכוונת לס' 7 וס' 1 לחוק מיסוי מקר
      גינת | 12/11/2010 20:31

      יפה, גם אני אשמח לדעת תשובתך המלומדת הענין הוא שהלשכה נתנה אסמכתא של ס' 1 וס' 7 לחוק מיסוי מקרקעין )שבח ורכישה) בו מדברים רק על מס שבח. מס שבח מוגדר בסעיף 1 לחוק "המס" וכן בסעיף 6 לחוק. ובסעיף 7 מצויין "המס יוטל על פעולה באיגוד מקרקעין" המס- משמעו לפי סעיף ההגדרות ולפי סעיף 6 הוא מס שבח ולכן גם החלופה של מס שבח נכונה. הרי הועדה הבוחנת לא כיוונה לעסקה כולה, אלא בנתוני השאלה הופיע כי בעלי המניות מתכוונים למכור, כך שאפילו לא בוצעה עוד מכירה זה מאוד מעניין