רכישת חנות

  • מע"מ ברכישת חנות.
    אבי | 01/09/2010 22:00

    1.אני עומד לרכוש חנות. האם עלי לשלם ע"כ מע"מ? החנות לא מהווה מלאי עסקי ואינה פעילה.אשכיר אותה לאחר הרכישה. 2.היא אמורה להיות מושכרת ב4000 ש"ח לחודש. עם כמה כסף אשאר לאחר ניכוי מיסים?(מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי) 3. ברשותי דירה נוספת שאני משכיר ב-2000ש"ח. האם השכרת החנות תצורף להשכרת הדירה לעניין מיסוי? 4. אני שכיר ולא עצמאי האם ההכנסות ישפיעו על דרגות המיסוי משכר?

    • רכישת חנות
      חנן כהן עו"ד | 02/09/2010 08:16

      מכירת חנות שהנה נכס עסקי הנה עסקה החייבת במעמ. אם הנך מתכוון להשכירה, תוכל לפתוח תיק עוסק להגיש דוח תקופתי למעמ ולקבל החזר. לאחר מכן הדרך הרגילה היא לגבות מעמ מן השוכר ולדווח ולשלם למעמ. ואולם אם אין לך פעילות עסקית אחרת, כדאי לך לאחר מכן לבקש ממעמ לסגור את התיק ולהשתמש בסעיף 20 לחוק מעמ לפיו השוכר הוא זה שידווח במקומך, ישלם ויקזז מעמ בעצמו ולך לא תהיה נגיעה למעמ. לעומת זאת יהיה עליך בכל מקרה לדווח למס הכנסה , כלומר לפתוח תיק. סביר להניח שתידרש לשלם למס הכנסה מקדמות פעם בחודשיים בגין הכנסתך מהשכרת החנות ולהגיש דוח בסוף השנה. השכרת דירה למגורים פטורה ממס עד תקרה של כ 4500 לחודש ואולם ההכנסות מהחנות אינן מצטרפות להכנסה זו אלה להכנסותיך האחרות החייבות כגון שכר או משלח יד. מס הכנסה משתלם על צירוף כלל הכנסותיך מכל המקורות החייבית במס ובודאי ישפיע על מדרגות המס כך שיש להתחשב בהכנסה הנוספת. כמו כן, תידרש לשלם דמי ביטוח לאומי על הכנסותיך מן החנות שכן הןהעוברות את תקרת הפטור להכנסות פסיביות.

      • החזרת במע"מ בגין סגירת עוסק מורשה
        שמשון | 30/04/2018 20:05

        שלום קראתי את תשובתך,
        רציתי לשאול האם במקרה שבו הרוכש ישלם מע"מ. יקבל החזר, ויסגור את העסק.
        האם מע"מ לא יחייבו אותו לשלם את המע"מ כדין עסק שנסגר ומוכר את נכסיו ואז הוא לא ירוויח כלום מהחזר המע"מ?