מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

  • מודאג מאוד
    אמיר כהן | 09/08/2010 18:24

    שלום רב. בשנת 2006 פתחתי תיק במע"מ ומס הכנסה,תיק של "עוסק פטור"לעניין גננות ואינסטלציה,לאחר כ-6 חוד" סגרתי את התיק ובסוף 2006 שחכתי להגיש את ההצהרה על ההכנסות מהעסק. עכשיו כבר אין לי את הפנקס קבלות. ממס הכנסה נמסר לי{רק לאחר שאני הגעתי אליהם למשרד מיוזמתי כדי לברר} שאני צריך להגיש דו"ח על ההכנסות של העסק. מה אני יכול לעשות במקרה כזה? האם אני אקנס באלפי שקלים או העלמות מס? האם ישנה אחריות למס הכנסה ליידע אותי על זה שלא הצהרתי לאחר כל כך הרבה שנים? נ.ב: במידה והייתי מקבל איזשהי תזכורת הייתי יכול לגשת עם הפנקס קבלות בזמן או לפחות לא בעיכוב כל כך גדול. בתודה מראש:אמיר כהן

    • מישהו יכול לעזור לי בבקשה?  לת
      אמיר כהן | 12/08/2010 16:08

      • אי הגשת דוח
        סלי אילון, רו"ח | 15/08/2010 13:34

        למס הכנסה אין אחריות להזכיר לך. אתה חייב לשמור את הקבלות לפחות 7 שנים מתום שנת המס בה הוגש הדוח (או היה אמור להיות מוגש). אי הגשת דוח היא עבירה פלילית וההתיישנות על עבירה פלילית היא כ 11 שנים. בקיצור - גש אליהם ודבר אל ליבם בצורה יפה. נסה לשחזר - אולי לפי חשבון בנק או משהו כזה - ותגיש דוח. כדאי לשקול פניה לרו"ח שייצג אותך.

      • אזרח מודאג
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 15/08/2010 13:50

        שתי אפשרויות, הזולה, גש לרשויות המס תסביר להם בכנות שאתה רוצה לתקן המעוות וקווה לטוב. למותר לציין שזה חמור שאין לך את הקבלות כי חלה חובה לשומרם. היקרה-קח מייצג שיעשה זאת. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים