סמכות עניינית

  • סעד הצהרתי (בעלות במיטלטלין) - מחוזי או שלום?
    עו"ד צעיר | 21/02/2012 18:40

    שלום רב,נדרשתי להגיש בקשה לסעד הצהרתי (בעלות במיטלטלין). להבנתי, מדובר בתביעה כספית ששוויה עד 2.5 מיליון ש"ח (שווי המילטלין ניתן לכימות), וככזו, עליה להיות מוגשת לביהמ"ש השלום - בהתאם לס' 51(א) לחוק בתי המשפט.האם אני צודק? או שאולי אין מדובר ב"תביעה כספית" ולכן העניין בסמכותו של ביהמ"ש המחוזי (מכח סמכות שיורית) ?אני מתכוון להגיש את התובענה בדרך של ה"פ.תודה מראש לעונים.

    • סמכות עניינית
      עו"ד נאור חזות | 21/02/2012 18:53

      שלום רב, במידה ואכן שווי המיטלטלין אכן ניתן לכימות כספי, ולפי הערכה השווי הינו 1M, אזי, הסמכות העניינית שמורה לבית המשפט השלום. בהצלחה. עו"ד נאור חזות

      • שווי המיטלטלין ניתן לכימות רק באופן תיאורטי
        עו"ד צעיר | 21/02/2012 19:49

        עו"ד חזות, תודה רבה על תגובתך!מדובר במיטלטלין שהינם תכולת דירה. רובם המוחלט של המיטלטלין הינם ישנים (חלקם עד מאוד), כך שאין מחירון או מחיר שוק לאותם מיטלטלין. אך להבתי, באופן תיאורטי ניתן לכמת (בערך) את השווי שלהם.האם העניין עדיין נחשב ל"בר כימות" לעניין סמכותו העניינית של ביהמ"ש השלום? או שהיות שאין "מחירון" אז העניין לא נחשב לבר כימות.שוב תודה על עזרתך.

        • משמעות הפנייה לערכאה המשפטית הרלוונטית
          עו"ד נאור חזות | 22/02/2012 13:04

          שלום רב, אני מבין. אין כל טעם בפנייה לבית המשפט המחוזי אם להערכתך ו/או להערכת גורמי מקצוע (שמאים) שווי התכולה אינה עולה על 2.5M בברכה, עו"ד נאור חזות

          • יופי, תודה רבה על עזרתך!
            עו"ד צעיר | 22/02/2012 15:13

            מדובר בשווי נמוך בהרבה. גם בהערכה פרועה, שווי התכולה לא מגיע אפילו ל-100K.שוב תודה!