אי הגשת כתב הגנה בבית משפט לתביעות קטנות

  • אי קבלת כתב הגנה
    אהרון | 19/02/2012 18:50

    לא קיבלתי כתב הגנה למרות שעברו יותר מ-15 יום מהגשת כתב תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. מה המשמעות המשפטית ?

    • אי הגשת כתב הגנה בבית משפט לתביעות קטנות
      עו"ד נאור חזות | 22/02/2012 13:23

      אהרון שלום וברכה, תקנה מס' 10 לתקנות השיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), התשל"ז - 1976 קובעות לעניין נתבע שלא הגיש כתב הגנה, כדלקמן: "נתבע שנדרש להגיש כתב הגנה ולא הגישו תוך המועד שנקבע לכך, יתן בית המשפט פסק דין על יסוד כתב התביעה בלבד; אולם רשאי בית המשפט, אם ראה שמן הצדק לעשות כן, להזמין את בעלי הדין לטעון את טענותיהם ולהביא את ראיותיהם גם אם לא הוגש כתב הגנה כאמור". בהצלחה. עו"ד נאור חזות

      • שאלה משלימה
        אהרון | 22/02/2012 13:35

        תודה. מה עלי לעשות במיקרה זה ? האם עלי לפנות לבית המשפט ולבקש פס"ד על בסיס כתב התביעה בלבד ?

        • הגשת בקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה
          עו"ד נאור חזות | 22/02/2012 16:29

          אהרון שלום וברכה, הינך נדרש במקרה שכזה לפנות לבית המשפט בבקשה למתן פסק - דין בהעדר הגנה. בגוף הבקשה אתה מגולל כי ביום X הוגשה התביעה....ביום Y המצאת את התביעה לנתבע...בחלוף 15 ימים טרם הוגש כתב הגנה...אי לכך... בהצלחה. עו"ד נאור חזות

          • תודה , ועוד שאלה
            אהרון | 23/02/2012 07:38

            את התביעה לא אני מסרתי אלא בית המשפט. האם אני יכול להניח שהתביעה נמסרה לצד השני ביום בו הופק הזימון לדיון ?

            • מועד המצאה
              עו"ד נאור חזות | 23/02/2012 12:52

              אהרון שלום וברכה, אתה יכול לבדוק במרכז המידע של בתי המשפט ו/או במזכירות בית המשפט עצמו מתי הדואר הומצא לנתבע. מתאריך זה עליך להתחיל לחשב את ספירת הימים. בברכה, עו"ד נאור חזות