יצוג על ידי הבן בתביעות קטנות

  • עורכי דין מכובדי עזרה בבקשה
    קיריל | 19/02/2012 08:17

    אבי קשיש ,מצב בריאותי לא פשוט,אבל צלול. היות והוא גר אצלי וביתו סתם עומד-החליט למכור אותו. בא קונה ,ראה ובדק את הבית,והחליט שהוא קונה. חתמנו חוזה אצל עורך דין. אבי חתם לי אצל עורך דין ייפוי כח כללי -שאבצע את הפעולות הדרושות במקומו (כל הריצות) אבי נתבע בתביעות קטנות על הפרה יסודית של החוזה. הוא לא יכול להגן על עצמו כי הוא לא יודע כלום ,הוא רק יודע שהוא מכר את הדירה,ונתן לי לעשות הכל לבצע המכירה.ועשיתי הכל במסירות. הגשנו כתב הגנה. בכתב ההגנה כתבנו למה אין הפרה יסודית. לא כתבנו כלום שמדובר בקשיש שלא יודע את הפרטים ושלא יכול לייצג את עצמו. יש עוד זמן למשפט. האם ללכת לעורך דין שיבקש לייצג אותו בגלל הנסיבות? ואם לא,הקשיש יקרא לדוכן על ידי השופט,ויגיד לשופט שהוא נתן לי לעשות הכל ,האם השופט יתן לי לייצג אותו?

    • יצוג על ידי הבן בתביעות קטנות
      עו"ד טל פינק שליש | 19/02/2012 10:21

      בעיקרון, בתביעות קטנות אין לך אפשרות להיות מיוצג אלא באישור מיוחד של בית המשפט. לטעמי, מספיק שבמהלך הדיון תגיע אם אביך, ושאביך יצהיר כי הוא לא טיפל בעיסקה וכי אתה זה שעשה את הכל (אם אין באפשרותו להגיע לדיון אז שיחתום קודם לכן על תצהיר בפני עו"ד ותגיש אותו לבית המשפט), ותבקש מבית המשפט שיאפשר לך לנהל את התיק במקומו. בית המשפט לתביעות קטנות אינו כפוף לסדרי הדין ולכן ההליך פשוט יותר מבחינה זו. אני סבורה שכתבתם את כל זה גם בכתב הגנה.. אם לא, תגישו בקשה לתיקון ותוסיפו את זה עם תצהיר. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • תודה עו"ד טל פינק
        קיריל | 19/02/2012 10:38

        בכתב ההגנה כתוב למה אין הפרה יסודית ו-זהו. למשפט יכנס אדם קשיש שאפילו יכול להיות שהשופט ינזוף בי איך זה שלא כתבתי בקשה לייצוג ושגררתי אדם כזה לבית משפט.