חובות משכיר

  • זיפות וסיוד הגג
    ליילה | 14/02/2012 21:09

    אני שוכרת דירה בקומה אחרונה .בעלת הדירה אומרת שהיא זיפתה את הגג פעמיים במשך ה 3 שנים שאני בדירה. עדיין לא ראיתי קבלות על הזיפות.אולם בפועל / במציאות יש רטיבות קשה וכתמים חומים בכל רחבי הבית. במשך 3 החורפים שעברתי בדירה יש חלחול מיים מהגג. כשיורד גשם והכתמים והרטיבות הולכים וגדלים. כמו כן טוענת בעלת הדירה שעל פי חוק היא אינה חייבת בסיוד הגג לפני הקיץ .בקייץ האחרון התשלום לסיוד נלקח מתשלומי ועד הבית שאני משלמת ועוד בעלי דירות ודיירים אחרים בבניין שילמו .בנוסף ,יושב ראש הוועד אמר לי שבפעם האחרונה זיפתו לפני כ 3 שנים ואז לא היה וועד ולכן רק כל בעלי הדירות בקומה האחרונה התחלקו בהוצאות על הזיפות ואצלו התחילה רטיבות וחלחול מיים בתקרה רק לאחרונה.כמו כן טוען איש הוועד בית שמאחר ואצלי יש רטיבות וחלחול מיים מהתיקרה בכאלו עוצמות ובכל כך הרבה מקומות שאצלי בגג יש איזושהי בעיה נוספת ושבעלת הדירה אמורה לדאוג לזה.בחוזה החדש שחתמתי עם בעלת הדירה היא מתחייבת לזפת לפני הקיץ. וסיוד הגג יתבצע כחלק מתשלומים שוטפים שלי ושל אחרים לוועד הבית.בנוסף לפי החשבון שלי אני משלמת בערך פי 2 ממה שעולה ניקיון המדרגות החשמל וניקוי הגינה. מה אני אמורה לעשות בקשר לכך? האם להוריד על דעת עצמי את התשלום שלי לוועד לחצי ? האם על פי חוק בעלת הדירה חייבת לפצות אותי על כך ש 3 שנים אני חיה עם גג רטוב חלק גדול מהזמן? והאם היא אחראית לתשלום על זיפות וסיוד הגג על פי חוק? בתודה מראש על תשובתכם -ליילה

    • חובות משכיר
      עו"ד נאור חזות | 15/02/2012 09:28

      ליילה שלום וברכה, העלית בפנייתך מס' סוגיות שונות. לעניין תשלומי הוועד. באם יש ספקות באשר לתפקודי הוועד אתם יכולים לקיים בחירות מחדש לוועד. כמו כן, את זכאית לדרוש לראות כיצד תקציב הוועד מתחלק ו/או התחלק בעבר. לעניין הנזקים - חוק השכירות והשאילה קובע כי על המשכיר לתקן תוך זמן סביר פגמים מסויימים בדירה. בברכה, עו"ד נאור חזות

      • חשנם מספר ליקויים בדירה שבעלת הדירה לא מסכימה לתקן
        ליילה דאימונד | 29/02/2012 03:02

        אדון/ עורך דין נכבד בעלת הדירה לא מוכנה לתקן תריסים שהתקלקלו. תיקוני צבע שניזוקו מרטיבות משום שחלק גדול מהאמבטיה הוא ללא קרמיקה או חרסינה. למרות שכל שנה עם חתימת החוזה היא מעלה לי את שכר הדירה .האם הייתי חייבת להכניס לחוזה החדש את התיקונים שהיא אמורה לבצע ? ומה דיני אם מבורות או תמימות לא הוספתי את התיקונים הנדרשים? כמו כן יש דברים שכבר תיקנתי לבד . לדוגמא חלון בסגנון של לפני 45 שנה או יותר שנפתח מהרוח והתנפץ על הקירפאותו תיקנתי מסיכי. וגם כשעברתי לדירה הייתה פה טינופת אדירה ועל הרצפה היה מונח לוח עץ שאחר שלקחתי מפנים לפנות את הזבל ןעוזרות בית היא אמרה לי שזה כיסוי לקופסת עץ שבה גלגלי עץ שעליהם מתגלגלים התריסים כמו של פעם ואז היא אמרה לי שאני אמורה לפצות אותה על זה במאתיים ש"ח -והסכמתי לכך.לי זו נראתה הצגה משום שהיא במי לא אמורה הייתה להחליף את התריסים משום שהם היו שבורים ובמצב נורא ובכמה צבעים כל תריס כתוצאה מתיקונים. אחרי קצת פחות משנה חלק מהתריסים החוט שלהם נקרע. והיא לא מוכנה לתקן את זה .מה לעשות לגבי זה ? בתודה מראש על תשובתך , ליילה