עיכוב ביצוע

  • עיכוב ביצוע
    אורלי | 08/02/2012 13:08

    שלום, נתבע אשר הפסיד בתביעה כספית אזרחית בביהמ"ש המחוזי, הגיש בקשה לעיכוב ביצוע התשלום הואיל והגיש מטעמו ערעור לעליון. ביהמ"ש המחוזי דחה את בקשתו לעיכוב ביצוע. לאחר מכן הנתבע הגיש בקשה לעיכוב ביצוע לעליון (טרם ניתנה החלטה). ההחלטה תינתן ע"י שופט אחד. האם לאחר החלטה זו, התובע בתיק יוכל לערער עליה במידה וכן יינתן עיכוב ביצוע לנתבע? או שמא החלטת שופט יחיד בעליון היא ה"תחנה האחרונה" למעשה? אודה לתשובת עורכי הדין בפורום. אורלי

    • עיכוב ביצוע
      עו"ד מתן שוק | 08/02/2012 13:19

      החלטת בית המשפט העליון בדן יחיד היא התחנה האחרונה מאחר ולא ניתן להגיש לגביה בקשה לדיון נוסף (ראי סעיף 18 לחוק יסוד השפיטה). באופן עקרוני ניתן להגיש לבית המשפט העליון בקשה לעיון מחדש בהחלטה במידה והשתנו הנסיבות.