מענה חלקי לאור חוסר הבהירות

  • מאשה
    בהמשך לשאלה דחוף!!! | 05/02/2012 13:06

    מצב משפטי : 1. הוגשה תביעה אזרחית כאשר התובע ביקש ( א ) ו ( ב ) . 2. בגין (א ) נתקבל פסק דין בהעדר התנגדות הנתבע . 3. בגין (ב ) אין שום ביטוי בפסק דין . 4. עורכת דין אשר מייצגת התובע מעבירה מכתב לנתבע 3 ימים לאחר הדיון כאשר כתוב במכתב "שחור על לבן " כי על פי פסק דין על תובע לבצע ( ב ) תוך 14 יום . 5. עו"ד חוזרת על התראות כוזבות כמה פעמים . גורמו לנתבע נזקים . העם פסק דין הוגדר כחקוקה במקרא ספציפי ? העם ניתן לבסס את תבעית נזקין על סעיף הפרת חובת חקוקה של פקודת נזקין ?

    • מענה חלקי לאור חוסר הבהירות
      נ. עו"ד | 06/02/2012 15:23

      יש להשיב לעוה"ד במכתב תגובה ו/או ניתן לבקש הבהרה לפסה"ד מבימ"ש אשר נתן את פסה"ד. 'חקוקה' לא ברור למה הכוונה, אולם אם התכוונת לפס"ד חלוט הרי יהפוך פסה"ד לחלוט לאחר הימים הקבועים בחוק (בדר"כ 30) (חלוט - שלא ניתן עוד לערער עליו ו/או להגיש בקשה רשות ערעור). אם התכוונת לבסס תביעת נזיקין על הרשום בפסה"ד - אי אפשר, לעומת זאת, אפשר לבסס על סעיף בחוק את תביעת הנזיקין בהפרת חובה חקוקה.

    • התראה "כוזבת"
      עו"ד ש. בייזר | 06/02/2012 23:13

      שלום רב, נראה לי כי עוולת הרשלנות מתאימה יותר לעניין (אם הבנתי נכון). שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום