בעניין התצהיר

  • שאלה דחופה, עזרה בבקשה
    עדי | 01/02/2012 11:42

    שלום, אני תושב חוץ, ואני משכיר דירה בישראל, עקב מחלוקות אני מעוניין להגיש תביעת פינוי כנגדם בדר דין מהיר, את ההסכם הם חתמו מול אחי שהיה מיופה כוח לעניין זה ואף התנהלו מולו ומולי בשיחות רבות גם במהלך השכירות. שאלתי היא האם אני מחוייב בהגשת תצהיר או שתצהיר של אחי מספק . למען הסר ספק שמי מופיע בתביעה כתובע ושם אחי. אודה לתשובתכם המהירה

    • בעניין התצהיר
      עדי | 01/02/2012 11:44

      אשמח להפניה בחוק בעניין התצהיר תודה

    • תביעה לפינוי מושכר
      עו"ד נאור חזות | 01/02/2012 12:04

      עדי שלום וברכה, מאחר ורק אתה בעל דין (כבעל הדירה) הינך מחויב לפי תקנה 214ג לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984 בצירוף תצהיר. כמו כן, דע לך כי במידה ואחיך הוא עד להפרות, והינך מעוניין כי הוא ייקח חלק במשפט, הינך נדרש להגיש את עדותו בתצהיר (ר' לעניין זה תקנה 215ט לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984). בהצלחה. עו"ד נאור חזות

      • דחוף!! האם התביעה תימחק??
        עדי | 01/02/2012 13:53

        האם כיוון שלא הגשתי תצהיר יתכן והנתבע יבקש למחוק את התביעה התביעה תימחק??? רשמתי בכתב התביעה: עדי.... אצל (שמו של אחי) וצורף רק תצהיר שלו אודה לתשובתך מה עליי לבצע כעת ואם ניתן לתקן זאת??

        • בקשה להוספת תצהיר
          עו"ד נאור חזות | 01/02/2012 14:09

          עדי שוב שלום, אין צורך להילחץ. יש להגיש בקשה להוספת תצהיר. תוסיף תצהיר אישי חתום בפני עו"ד. בברכה, עו"ד נאור חזות

          • הנתבע שלח בקשה למחיקה
            עדי | 01/02/2012 14:18

            הנתבע שלח בקשה למחיקה מהנימוק שאין תצהיר בעל דין לפי תקנה 214 ג וישנו תצהיר של עד בלבד. בנוסף אני נמצא בחו"ל ונדרש ממני לפנות לעו"ד כאן לעשות תצהיר לשלוח לארץ ולבצע תרגום משפטי למסמך. כאמור זה תהליך אך האם בשל כך בית המשפט לא יסכים לקבל את התצהיר כפי שכתוב בסעיף 214ג שמותר להגישו רק באישור בית המשפט, כמו כן אני מיוצג ע"י עו"ד לא אוכל לטעון שלא ידעתי ו/או שכחתי.

            • בקשה להוספת תצהיר
              עו"ד נאור חזות | 01/02/2012 14:23

              עדי שלום וברכה, אני מניח שהעו"ד המטפל בעניין ידע להתמודד עם הבקשה למחיקה. שוב אני חוזר כי עליך להגיש בקשה להוספת תצהיר. באם תפעל מהר ונכון, אני מניח כי הבקשה לא תימחק, והתצהיר שלך יצורף לתביעה לפינוי מושכר. בהצלחה. עו"ד נאור חזות

              • תודה על התשובות
                עדי | 01/02/2012 14:30

                עורך הדין שלי מסר לי כי אין כל צורך בתצהיר שלי ומספיק תצהיר של אחי כיוון שאני מתגורר בחו"ל. כמו כן במקרה הכי גרוע התביעה לא תימחק אלא תהא בדר דין רגיל. מקווה שהוא צודק, אני דיי חסר אונים. בכל אופן תודה רבה על התשובות.

    • לדעתי התשובה שקיבלת שגויה
      משה מעוז | 02/02/2012 01:11

      התובע בתביעה לפינוי מושכר לא חייב לצרף תצהיר לתמיכה בכתב התביעה. התקנה הרלוונטית לעניין תביעה לפינוי מושכר היא תקנה 215ט(א) ולא תקנה 214ג. תקנה 215ט(א) מתייחסת ספציפית לכתב תביעה בתביעה לפינוי מושכר - ציטוט: "215ט. (א) בכתב תביעה לפינוי מושכר יפרט התובע את טיעוניו ויצרף לו תצהירי עדות ראשית של העדים..." כלומר, התובע בתביעה לפינוי מושכר ‎לא מצרף תצהיר לתמיכה בכתב התביעה, אלא רק מצרף את תצהירי העדים, הא ותו לא.

      • עו"ד נאור אשמח להתייחסותך
        עדי | 02/02/2012 09:02

        עו"ד נאור אשמח להתייחסותך לנכתב בשרשור האם חייב או לא חייב תצהיר???

        • תביעה לפינוי מושכר
          עו"ד נאור חזות | 02/02/2012 09:51

          עדי שלום, לאחר שמשה העיר את תשומת ליבי לדברים, וכן לאחר בחינה נוספת של הדברים עולה כי הדין אינו מחייב בהליך זה את הגשת תצהיר עדות ראשית מטעם בעל דין. בברכה, עו"ד נאור חזות