תשובה

  • בקשה לסעד הצהרתי
    דני | 30/01/2012 15:00

    קיבלתי עיקול זמני על נכס של נתבע אולם התברר כי הוא אינו רשום על שמו. בידי מסמכים מהוועדה לתכנון ובנייה המעידים כי יש לו זיקה לנכס. בכוונתי  להגיש בקשה לבימ"ש המחוזי (הבנתי שזה בימ"ש הרלוונטי) לסעד הצהרתי על מנת שבימ"ש יכריז על הנכס כעל נכס בבעלות הנתבע . מה יש לצרף לבקשה לסעד הצהרתי? האם תצהיר שלי? האם סעד הצהרתי חייב באגרה?

    • תשובה
      עו"ד נאור חזות | 31/01/2012 11:43

      דני שלום וברכה, אם הבנתי נכון, אין המדובר בבקשה למתן סעד הצהרתי כי אם להמרצת פתיחה. הוראות הדין המסדירות את הליך המרצת פתיחה מצויות בסימן ב' לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984 ואני ממליץ כי תעיין בהן בטרם תתקדם בעניין. כמו כן, המרצת פתיחה אכן חייבת באגרה. אני ממליץ כי תתייעץ עם עו"ד בעניין. בברכה, עו"ד נאור חזות

      • המרצת פתיחה
        דני | 31/01/2012 15:11

        לאיזה בית משפט מגישים את ההמרצה לשלום או למחוזי -אם ההמרצה קשורה במקרקעין?איפה אפשר לראות את גובה האגרה?

        • המרצת פתיחה
          עו"ד נאור חזות | 01/02/2012 11:35

          דני שלום וברכה, האחסניה בעניין המרצת פתיחה נקבעת לפי הסעד הנדרש. באם המדובר בבעלות מקרקעין, הרי שבמקרה זה, האחסניה הנכונה היא בית המשפט המחוזי. לגבי האגרה - אני מציע לך לבדוק בתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז - 2007. מבדיקתי המרצת פתיחה המוגשת לבית המשפט המחוזי חייבת בתשלום אגרה בסך של 1,059 ש"ח. בהצלחה, עו"ד נאור חזות