איך יודעים אם הוגשה תביעה

  • תלונה על סחבת של עו"ד בטיפול בתיק
    לילך | 28/01/2012 23:48

    שלום רב,שכרנו עו"ד לטיפול במקרה מול חברות ביטוח.התיק נמצא אצלה כבר שנתיים ולא ברור מה נעשה בעניין.אנחנו מנסים ליצור איתה קשר טלפוני והיא מבקשת דרך מיילים למיילים היא עונה לנו אחרי זמן רב וגם אז או תשובות מתחמקות כמו- אני לא נמצאת במשרד וכשאהיה אענה לכם וכו' ( כמובן שהיא לא עונה עד ששוב מנדנדים לה )או תשובות שגורמות לנו לעיכוב. למשל אמרה שהגישה כבר את התביעה והתביעה נמצאת במרכז לניתוב תיקים לשם קביעת דיון  בבית משפט וכשביקשנו את פרטי התביעה- כבר שבועיים עברו ועוד לא ניתן לנו מענה. לאיזה בית משפט ובאיזה תאריך הוגשה התביעה.בכלל היחס שלה אלינו מאוד מזלזל ואנחנו  צריכים להלחם על כך שהיא תעשה את עבודתה תמורת הכסף ששילמנו לה.היא קבעה איתנו פגישה - שלחתי לה מייל עם שאלה מה להביא לפגישה. היא ענתה שאין צורך בשום דבר, כשהגענו- אחרי שכמובן לקחנו חופש מהעבודה כי משרדה נמצא מחוץ לעיר שבה אנו מתגוררים. היא אמרה שלא זכרה כלל שנקבעה לנו פגישה במועד זה כי היא לא רשמה ביומן. ביקשה זמן לקרוא את התיק (אחרי שנתיים שהוא כבר אצלה ושלטענתה היא מטפלת בו באופן שוטף). השאלה: מה ניתן לעשות ולמי ניתן לפנות על מנת שלא תסחב אותנו בטרם התיק יעבור התיישנות?

    • איך יודעים אם הוגשה תביעה
      עו"ד טל פינק שליש | 29/01/2012 09:06

      מבחינה פרקטית ויעילה, הייתי דורשת פגישה דחופה ומבקשת את מספר התיק, על מנת לבדוק. תנסה אולי גם לגשת בעצמך לבית המשפט ואולי במודיעין, בעזרת מספר תעודת הזהות, יצליחו להגיד לך אם לפתוח תיק או לא. כמובן שלהעלות את הדברים ולשלוח בכתב תמיד יכול לעזור. באופן כללי, ניתן להגיש כנגד עו"ד תלונה ללשכת עורכי הדין, אולם מדובר על הליך אתי שלא עוצר את תקופת ההתיישנות ולכן לא בכך הייתי מתמקדת כרגע. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • כמו שחששתי התיק לא הוגש לבית משפט
        לילך | 29/01/2012 14:05

        לאחר בירור במרכז מידע של בתי המשפט התברר שהתיק לא הוגש אליהם.העו"ד מנגד טוענת שהוא הוגש כבר לפני חודשיים ונמצא במנ"ת היא לא יכולה לתת לנו פרטים כי היא לא במשרד . היא טוענת שהכל ישלח לנו בדואר. (אנחנו כבר מחכים לזה חודשיים). עכשיו מה ניתן לעשות? היא מורחת אותנו בתירוצים..

    • לילך היקרה, לא לוותר
      יהודית | 29/01/2012 14:35

      שבוע טוב ומבורך... קראתי את מכתבך, מתסכל, בעייתי דומה לבעייתך(מופיעה לעיל) אני מקווה שאקבל תגובה שתוכל לעזור גם לך עורכי דין אמורים להתנהג בצורה קצת יותר מכובדת לטעמי, בפועל זה לא תמיד קורה ולצערי ראיתי הרבה מקרים... אני רוצה לתבועה אותה (מעניין אם זו אחת מרעננה מרח' אחוזה..) כי שמעתי עליה עוד סיפורים... בכל אופן, מה יש להפסיד, שהיא תרגיש קצת קושי על מה שהיא עושה לאנשים צעירים והשקרים שהיא מפיצה רק כדי לפאר את שמה.. ***צונזר ע"י המערכת***